Uluslararası alanda danışmanlık, denetim, kurumsal finansman, strateji ve vergi şirketi EY (Ernst & Young) Türkiye’nin Danışmanlık Bölümü Şirket Ortaklığı ve İş Gücü Danışmanlığı Liderliği görevine Ersin Yıldırım atandı.

Y (Ernst & Young), Türkiye’deki üst yönetim kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Şubat ayı itibarıyla EY Türkiye Danışmanlık Bölümü Şirket Ortaklığı ve İş Gücü Danışmanlığı Liderliği’ne Ersin Yıldırım atandı. Yıldırım, EY Türkiye’deki yeni görevinde özellikle organizasyon, kültür ve iş gücü danışmanlığı alanlarına odaklanacak. 

 

Boğaziçi Üniversitesi Fen – Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünden mezun olan Ersin Yıldırım, kariyer hayatına ilk olarak 2011 yılında Willis Towers Watson’da danışmanlık ve iş gücü süreçleri alanında İş Analist’i olarak başladı. 2013 yılında Korn Ferry’de Ürünleştirilmiş Hizmetler Takım Lideri olarak görev almasıyla beraber, farklı sektörlerde faaliyet gösteren yerel ve uluslararası birçok şirkete iş gücü stratejilerine yönelik değerli içgörüler sunarak çalışmalar gerçekleştirdi. 2016 yılında aynı şirkette Ürünleştirilmiş Hizmetler Pazar Lideri görevine atandıktan sonra, sorumlu olduğu departmanın büyümesi konusunda önemli adımlar attı. 2018-2019 yılları arasındaki çalışmalarına Türkiye’ye ek olarak Rusya, Azerbaycan ve diğer Türk Cumhuriyetleri’ndeki sorumlulukların da dahil olmasıyla devam etti. 2019-2021 yılları arasında ise Korn Ferry’de Danışmanlık alanında Yardımcı Ortaklık görevini üstlenerek birçok kritik projeye liderlik etti ve şirkete olan katkılarını sürdürdü. 2021 yılında Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nda (MESS) Projeler ve Danışmanlık Direktörü olarak görev alan Yıldırım, MESS tarafından üyelerin ihtiyaçlarına göre tasarlanan 40’tan fazla çözüm ve ürünün tanıtılmasına yönelik çalışmalarının yanı sıra hedeflenen üye kuruluşlar için çevik dönüşüm ve performans yönetimi programlarını tasarlayıp yönetti. Ayrıca çeşitli küresel ve yerel kuruluşlarla iş birlikleri oluşturdu.

EY Türkiye bünyesine katılmadan önce, Koç Holding’de Grup Proje Yöneticisi olarak çalışan, İK ve Değişim Yönetimi Projelerinin sorumluluğunu üstlenen Ersin Yıldırım, Koç Topluluğu şirketleri için çeşitli İK ve Değişim Yönetimi Projelerinin de sorumluluğunu üstlenerek iş gücü alanında şirket içerisinde yeniliklere ve başarılara imza attı.

 

EY Türkiye Ülke Başkanı Metin Canoğulları, Ersin Yıldırım’ın ataması hakkında şunları söyledi: “EY Türkiye olarak danışmanlık, denetim, kurumsal finansman, strateji ve vergi alanlarındaki 40 yılı aşkın tecrübemizi, yönetim kadromuza dahil ettiğimiz çalışma arkadaşlarımızla birlikte güçlendirmeye devam ediyoruz. Daha iyi bir çalışma dünyası oluşturma amacımızla, faaliyet gösterdiğimiz alanlarda 80’in üzerinde şirket ortağımızla birlikte şirketler, çalışanlar ve toplum için uzun vadeli değer sağlamayı sürdürüyoruz. Küresel ve yerel şirketlerde önemli pozisyonlarda görev alarak başarılı işlere imza atan Ersin Yıldırım ile EY Türkiye bünyesinde çalışmaktan mutluluk duyuyor, şirketimize katma değer sağlayacağına gönülden inanıyoruz.”

 

EY Türkiye Danışmanlık Bölümü Başkanı Gökhan Gümüşlü ise şunları ekledi: “Danışmanlık Bölümümüzü ve dolayısıyla EY Türkiye’yi her geçen gün güçlendirerek alanında deneyimli yöneticilerimizin farklı bakış açılarıyla çalışmalarımızı gerçekleştiriyor, şirketimize, ekiplerimize ve hizmetlerimize duyulan güveni daha da artırıyoruz. Ersin Yıldırım’ın uzun yıllara dayanan tecrübesi ve derin bilgi birikimiyle, EY olarak sahip olduğumuz değerleri genişleteceğine, şirketlerin organizasyon, kültür ve iş gücü alanlarına yönelik çözüm odaklı yaklaşımlar sunacağına ve daha iyi bir çalışma dünyası oluşturmamıza katkı sağlayacağına dair inancımız tam.”