Alışveriş Kredisi gibi yenilikçi ödeme çözümleri derin bir dijitalleşme sürecinde olan firmaların ilgi odağında! Payten Türkiye Ülke Lideri ve Paratika CEO’su Burak Kutlu’nun açıklamaları Fintechtime Şubat sayısında. 

Payten Türkiye Ülke Lideri ve Paratika CEO’su Burak Kutlu

Finans dünyası, son yıllarda teknolojik inovasyonların etkisi altında hızla değişim gösteriyor. Küresel ölçekte fintek alanında önemli gelişmelerden biri de, Şimdi Al Sonra Öde (BNPL) çözümlerinin yükselişi ile gerçekleşti. Küresel ölçekte ekonomik dalgalanmaların uzantısı olarak da görülen bu yenilikçi ödeme trendi, aynı zamanda farklı pazar segmentlerine ve demografik özelliklere de hitap etmesiyle birlikte tüketicilerin, perakendecilerin ve yatırımcıların ilgisini topladı ve sektörün geleceğine yön verecek bir finansman modeli olduğunu sergiledi. Alışveriş kredisi uygulamaları, ülkemizde de geleneksel kredi kartı taksit programlarına alternatif olarak popülerlik kazandı. Bu ödeme yöntemi, tüketicilerin önce satın almayı gerçekleştirip gelecekteki bir tarihte, kullanıcı dostu faiz seçenekleriyle ödeme yapmalarına imkan tanıyor, diğer bir deyişle tüketiciye kısa vadeli finansman sağlıyor.

 

Kullanıcılar için limitleri ortadan kaldıran Payten Alışveriş Kredisi çözümü, firmaların ise satış kayıplarını önlüyor // Firmalar müşterilerine yepyeni bir alışveriş deneyimi sunarak, satış hacimlerini artırıyorlar

Sanal POS altyapılarını sağladığımız 27 banka ve 50 binden fazla üye iş yerimiz ile Türkiye’nin en büyük online ödeme altyapısını yöneten Payten Teknoloji olarak, firmalar ve tüketiciler için yepyeni bir alışveriş deneyimi sunan Payten Alışveriş Kredisi çözümünü kullanıma sunduk. Zengin ürün mimarisi ile benzersiz konumda olan Payten Payten Payment Gateway ile, firmaların mevcut ödeme altyapılarına kolayca entegre ettiğimiz yeni alışveriş kredisi çözümümüz sayesinde, firmalar hem yeni müşteriler kazanıyor hem de satışlarını artırıyor. Satış kaybını önleyen bu yenilikçi ödeme yöntemi, keyifli bir satın alma deneyimi ile müşteri-marka etkileşimini güçlendiriyor ve sadakat oranlarını artırıyor. Ödemelerinin orkestrasyonunu Payten Payment Gateway ile sağlayan firmalar, ödeme geçidinin hazır entegrasyon sunduğu bankaların hepsi veya tercih ettikleri ile ticari anlaşmalarını yaptıktan sonra, müşterilerine geniş kapsamlı bir kredilendirme altyapısını tek ekranda sunabiliyorlar.

 

Bunun yanı sıra Paratika ödeme kuruluşumuz ile aynı hizmeti farklı bir yapıda sunuyoruz.

Alışveriş Kredisi çözümünün ödeme geçidinden bağımsız sunulduğu bu yapıda firmaların bankalarla ayrı bir finansal anlaşma yapmasına gerek kalmıyor. Paratika ile gerçekleştirilen tek bir sözleşme ve tek entegrasyon ile anlaşmalı olduğumuz bankaların kredi seçeneklerini müşterilerine kolayca sunabiliyorlar. Üstelik, banka tarafından Paratika’nın koruma hesabına aktarılan kredi bakiyesi üye iş yerinin hesabına anında aktarılıyor. Böylelikle Paratika olarak üye işyerlerimize kusursuz bir ödeme akışı, müşterilerine de pürüzsüz bir alışveriş deneyimi sağlayabiliyoruz.

 

Gücümüzü Ar-Ge’den alıyor, güvenli altyapımız ve nitelikli hizmet yaklaşımımızla müşteri deneyimini mükemmelleştiriyoruz.

En kısa ve kolay entegrasyon sürelerini sunabilmemizin ardındaki en büyük güç 24 yıllık Ar-Ge yapımız. İTÜ ARI Teknokent içerisinde bulunan merkezimizde tecrübeli mühendislerimizle çözümlerimizi sürekli geliştiriyor ve en yenilikçi ödeme çözümlerini en hızlı şekilde sistemimize entegre ediyoruz. Payten ve Paratika olarak bizim rolümüz, zengin kapsamlı çözüm setlerimizi nitelikli hizmet yaklaşımımızla sunarak, firmaların ödemelerinin uçtan uca dijitalleşmesini sağlamak. İster B2C ister B2B olsun müşterilerimizin ve onların müşterilerinin pürüzsüz ödeme deneyimi yaşaması en büyük odak noktamız.

Payten olarak, müşterilerimize sadece güçlü bir çözüm seti sunmakla kalmıyor, farklı ihtiyaçlarına Ar-Ge merkezimiz sayesinde özelleştirmeler ile cevap veriyoruz. Nitelikli ve deneyimli ekiplerimizle, ödeme ve fintek konularında sunduğumuz danışmanlık hizmetinin yanı sıra, başvurudan itibaren her aşamada 7/24 canlı destek ile onların yanında oluyoruz. Sektörün lider anti-fraud altyapıları ile hem işletmelerini hem de müşterilerini korumak önceliğimiz olduğu gibi, kârlılıklarını da düşünerek ödeme sistemlerini optimize etmelerini sağlıyoruz. Güçlü teknolojik altyapımız sayesinde; uzaktan ödeme almayı kolaylaştıran, güvenli ve özgürleştiren ödeme çözümlerimiz ve nitelikli hizmetlerimizi en iyi şekilde sunarak müşteri memnuniyeti ve sadakatini en üst seviyede sağlıyoruz.

Paratika’da da; firmalar paratika.com.tr web sitemizden online başvuru gerçekleştirerek ve hizmet başlangıcı için gereken evrakları online olarak sisteme yükleyerek, kolay bir entegrasyonun ardından 1 gün içerisinde Paratika Sanal POS’u kullanmaya başlayabiliyorlar. Uygun komisyon oranlarıyla işletmeler; tüm bankaların kartları, mobil cüzdanlar ve alternatif ödeme yöntemleri ile ödeme alabiliyor, 9 kart markasıyla taksit sunabiliyorlar. Paratika ile uzaktan ödeme alan firmalar, banka kalitesinde sanal POS, tek tıkla ödeme, tekrarlayan ödeme, linkle ve QR’la ödeme, alışveriş kredisi ile ödeme, bayi tahsilatları, dövizle ödeme alma, manuel POS ve mobil cüzdanlar gibi pek çok özellikten tek entegrasyon, 7/24 canlı destek ve 360 derece dijital sahtekârlık koruması ile faydalanabiliyorlar.