Kuveyt Türk, para transferi işlemlerinde müşterilerin göndericilerden ödeme talep etmesi esasına dayanan Ödeme İste sistemine dahil oldu.

Kuveyt Türk, banka müşterilerinin FAST ödeme sistemini kullanarak birbirleriyle gerçekleştireceği para transferi işlemlerinde, alıcı tarafın işlemi başlatması sonrasında göndericinin talebe yanıt vermesini sağlayan bir hizmet olan Ödeme İste sistemine katıldı.

Ödeme İste sistemi, mevcut yapıdan farklı olarak para transferinin alıcı tarafından talep edilebilmesini ve göndericinin de teyidi sonrası para transferinin gerçekleşmesini sağlıyor. Yeni sistem, para transferinin FAST ile 7/24 hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesine imkân sağlıyor.

 

“Müşterilerimizin işlemlerini kolaylaştırmalarına destek oluyoruz”

Kuveyt Türk Bireysel ve Özel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Oral, “Kuveyt Türk olarak müşteri odaklı yaklaşımımızı sürdürerek yeniliklere hızlıca adapte oluyor, müşterilerimizin işlemlerini hızlandırmaya gayret ediyoruz. Alıcının göndericiden ödeme talep etmesi, göndericinin de bu talebe yanıt vermesini sağlayan bir hizmet olan Ödeme İste sistemine dahil olarak müşterilerimizin hizmetine sunduk. Müşterilerimizin 7/24 güvenli işlem yapabilmelerine olanak sağlayan yeni sistem, para transferi bekleyen kişi tarafından işlemlerin başlatılabilmesi, talebi kabul edilmeyecek müşterileri engellenmesi ve gelen ödeme talebinin askıda bekletilebilmesi gibi özelliklere de sahip. Kuveyt Türk olarak müşteri deneyimini ve memnuniyetini odağımızda tutarak sektördeki öncü konumumuzu güçlendirmeye gayret edeceğiz” dedi.