2023 yılında hizmet verdiği restoran sayısını 3 katına çıkaran ve yüzde 200 büyüme elde eden Rezervem, 2024 yılında 250 lokasyon sayısına ulaşarak yüzde 300 büyüme hedefliyor. 

“Misafirperverliğin Geleceği” sloganıyla yola çıkan ve 100’den fazla restorana hizmet sunan Rezervem, kişiselleştirilebilir hizmet anlayışı ve kalıcı çözümleriyle restoranların verimliliğini artırıyor. Teknoloji ve yazılım alanında geniş bilgi birikimine sahip olan Bekir Topuz tarafından 2018 yılında kurulan Rezervem, geleneksel yöntemlerin aksine rezervasyon yönetimini teknoloji ve konforla buluşturuyor. Güçlü İş Zekası (BI) altyapısı ile tüm rezervasyon sürecindeki verileri okunabilir ve anlamlı hale getiren şirket, restoranların misafirlerine daha kaliteli hizmet sunmasına, data analizi yaparak hizmet kalitesini ve iş performansını artırmasına yardımcı oluyor. 2023 yılında hizmet verdiği restoran sayısını 3 katına çıkaran şirket ve yüzde 200 büyüme elde eden Rezervem, 2024 yılında 250 lokasyon sayısına ulaşarak yüzde 300 büyüme hedefliyor. Restoranlara sunduğu finansal araçlar sayesinde toplamda 140 milyon TL’lik bir işlem hacmine ulaştı; bunun 107 Milyonu provizyon, 32 Milyonu da ön ödeme olarak gerçekleşti. Yeni sunacağı hizmetlerle bu yıl işlem hacmini 250 milyon TL’ye çıkarma hedefinde… Rezervem; TURK FATIH TUTAK, Neolokal, OD Urla, Vino Locale, Sankai by Nagaya, Banyan, Aheste, Ioki Nau, Sunset Grill&Bar, Oligark, Lokanta 1741 ve Olden 1772 gibi sektörde büyük başarılara imza atan birçok restorana hizmet sağlıyor.

 

 

 

2023 yılını yüzde 200 büyüme ile kapattı

Türkiye’de bu alanda hizmet veren tek şirket olduklarını ve kısa sürede ciddi bir büyüme elde ettiklerini belirten Rezervem Kurucusu Bekir Topuz, “Restoranların rezervasyon yönetim süreçlerini teknolojiyle buluşturarak, geleneksel yöntemlerin aksine kusursuz bir hizmet sunuyoruz. Rezervem olarak yazılım altyapımızla misafirlerin restoran yolculuğunda çok güçlü bir veri analizi ve raporlaması oluşturarak, misafirlerin tüm tüketim ve davranış alışkanlıklarını takip ediyoruz. İletişim ve pazarlama optimizasyonu sağlayarak, daha ölçülebilir ve doğru hedef kitleye etkili iletişim kurulmasını sağlayarak, ciddi bir maliyet avantajı sunuyoruz. Rezervem olarak, restorana gitmeyi bir yolculuk ve deneyim serüveni olarak görüyoruz. Restoranların misafirlerine sunduğu hizmet, imkanlar ve kurduğu iletişim bu yolculuğun seyrini doğrudan etkiliyor. Sıcak teması ve samimiyeti kaybetmeden teknolojinin tüm imkanlarından faydalanarak eşsiz bir yeme-içme deneyimi yaşatıyoruz. Misafirin restoran yolculuğunda yaşadığı en büyük problemlerden biri olan iletişim başta olmak üzere geri bildirim, online rezervasyon, raporlama & analitik ve SMS & e-posta bildirimleri gibi birçok alanda teknolojiyi merkeze alan kapsamlı bir hizmet sağlıyoruz. Yeme-içme ve eğlence sektörünü teknolojiyle buluşturarak, dijitalleşme yolculuğunda çözüm sunmak ve misafirlerin daha kaliteli bir deneyim yaşamalarına destek olmak bizim için büyük bir mutluluk… Şu an aktif olarak 100’den fazla işletmeye hizmet veriyoruz. Bunların arasında beach club’lar ve gece kulüpleri de var fakat ağırlıklı olarak restoranlara hizmet sunuyoruz. Kısa sürede ciddi bir büyüme elde ettik ve 2023 yılını yüzde 200 büyüme ile kapattık. Ülkemizde bizim sunduğumuz hizmeti sunabilecek başka bir şirket yok ve restoranlardan çok ciddi bir talep alıyoruz. Sürekli geliştirdiğimiz yazılım altyapımızla misafir deneyimini en üst noktalara çıkarmayı ve sistemin sunduğu avantajları tüm dünyayla paylaşmayı hedefliyoruz. Çok büyük bir pazarda güçlü yazılım know how’ı ve yeni yatırımlarla sürekli büyüme potansiyeline sahip bir teknoloji şirketiyiz. 2024 yılında yurt içinde büyüme hızımızı sürdürmeyi ve yurt dışına açılarak globalleşmeyi hedefliyoruz.” dedi.

 

“Yurt içinde elde ettiğimiz başarımızı yurt dışına da taşıyacağız”

Güçlü ve sürekli gelişen teknik alt yapısı ile hizmet ağını her geçen gün büyüten Rezervem, yeme – içme sektörüne yepyeni bir vizyon katıyor. Türkiye’de ulaştığı başarıdan güç alarak yurt dışına açılmayı planlayan şirket; Türk kültürünü ve Türk misafirperverliğini dünyanın dört bir köşesine taşımayı hedefliyor. Dubai ve Mısır gibi son yıllarda turizm açısından popüler hale gelen ülkelerde birçok restoran ve otel ile görüştüklerini belirten Bekir Topuz, “Globalleşme hedeflerimiz doğrultusunda yurt dışındaki restoran ve otellerle yoğun bir şekilde görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Kanada ve Avustralya hedefimizdeki ülkeler arasında ilk sırada yer alıyor. Kanada’daki şirketimizi bu yıl kurduk ve Rezervem Kanada olarak orada faaliyetlerimizi hızla sürdüreceğiz. Türkiye’de olduğu gibi yurt dışında da büyük bir ilgili ile karşı karşıya olmak bizim için gurur verici… Bu yıl yapacağımız pek çok farklı çözüm ortaklığı ve değer ortaklığı sayesinde hem yurt içinde hem de yurt dışında hem restoranları hem de misafirlerimizi büyük bir değer ve kusursuz hizmet ile buluşturacağız.” şeklinde ifade etti.

 

 

Mobil uygulama ile kullanıcıları ayrıcalıklı hizmetlerle buluşturacak

Kullanıcıların yeme-içme tercihlerini ve deneyimlerini kendi mobil uygulaması üzerinden yapabilecekleri yenilikçi bir teknolojiyi sunmaya hazırlanan Rezervem, rezervasyon sistemini bambaşka bir boyuta taşıyacak. Rezervem’in çalıştığı tüm restoranlara Rezervem Mobil Uygulaması üzerinden rezervasyon yapabilecek olan kullanıcılar; geçmiş rezervasyonlarını ve diğer kullanıcıların değerlendirmelerini görebilme, kendi araç bilgilerini uygulamaya kaydederek VIP vale hizmetinden faydalanma, kredi kartını uygulamaya kaydederek restoranda kolayca ödeme yapabilme ve sevdikleri için hediye çeki, tadım menüsü hediye etme gibi birçok ayrıcalıklı hizmetle buluşacak. Rezervasyon yaparken özel günleri için pasta ve çiçek siparişi bile verebilecekler. Mobil uygulama ile yeme – içme deneyimini yeniden şekillendireceklerini ve kullanıcılarına pek çok kişiselleştirilmiş hizmet sunacaklarının altını çizen Bekir Topuz, “Kurulduğumuz ilk günden bu yana toplamda 970 bin rezervasyon sayısına ulaştık. Toplamda 2,2 milyon insana temas etmişiz. Fakat hayata geçireceğimiz Rezervem Mobil uygulamamız ile kullanıcılarımızla doğrudan temas kurma fırsatı yakalayacağız ve onları kusursuz bir rezervasyon, deneyim ve etkinlik sistemiyle buluşturacağız. Mobil uygulamamız ile yeme– içme deneyiminin vazgeçilmez bir parçası haline gelerek, kısa sürede hızla büyüyeceğimize eminiz. Ülkemizde bu konuda büyük bir eksiklik söz konusu. Rezervem’in bu açılımı sayesinde üst segment markalarla da iş ortaklıkları ve değer ortaklıkları yapmak istiyoruz. Bu sayede her marka doğru hedef kitlesine doğru reklam ve kampanya faaliyetleri düzenleyebilecek. Aynı zamanda hizmet verdiğimiz restoranlarla cross marketing yaparak, karşılıklı olarak kazanç elde edebilecek. Kullanıcılar ise birçok seçenek arasından kendilerine en uygun kampanya, fırsat ve ayrıcalıktan kolayca faydalanabilecek.” şeklinde ifade etti.

 

Bir rezervasyon sisteminden çok daha fazlası…

Michelin yıldızlı ve fine dining restoranları sisteme dahil eden Rezervem, rezervasyon taleplerini hiç vakit kaybetmeden kolayca gerçekleştirme fırsatı sunarken; misafirlere sms ve e-posta bildirimleri göndererek, rezervasyon hatırlatmaları yapıyor. Bu sayede sadece 2023 yılında tek bir restoranda personelin klavyeye 107 bin kez daha az dokunmasını sağladıklarını belirten Rezervem, otomatik konfirmasyon hizmeti sayesinde rezervasyonların takibi açısından da büyük zaman tasarrufu sunuyor. Sadece tek bir restoranda telefon trafiğini ortalama 2 saat düşürüyor. Rezervasyonu olan misafirlere SMS ve mail atılarak, katılım durumlarını kolayca ve çok kısa sürede öğrenebildiklerini ifade eden şirket, misafirlerin ortalama yüzde 80’inin dönüş yaptığını vurguluyor. Misafirlerden geri bildirim alınmasına da imkan sunan Rezervem, misafirlerin tüm restoran yolculuğunun detaylıca analiz edilmesini sağlıyor. Restoranların korkulu rüyası no show için finansal araçlar sağlayan şirket, restoranların verimliliğini ciddi oranda artırıyor. Aynı zamanda rezervasyon ve doluluk planlamalarını sistematize ederek, restoran gelirlerinin artmasında büyük katkı sunuyor. Rezervem; müşteri yaklaşımlarını takip etme, müşteri memnuniyetini yükseltme, müşteri beklentilerini kişi inisiyatifine bırakmadan sistematize etme, sadık müşteri portföyü oluşturarak müşteri jestleri yapma olanağı, müşteri beklentilerini ölçme, data yönetimiyle doğrudan marketing olanağı, misafir deneyimi üzerine kontrol ve strateji geliştirme gibi birçok alanda da restoranlara hizmet sunuyor. Yakın zamanda hizmetlerine “Etkinlik Modülü”nü ekleyen şirket, restoranlarda düzenlenen etkinlikler için rezervasyon ve bilet satışı hizmeti de veriyor.

 

Rezervem restoranların en büyük sorunu no show’u kalıcı çözüm sunuyor

Özellikle fine dining restoranların en bilinen kronik sorunlarından bir olan no show için restoranlara yenilikçi çözümler sunan Rezervem; gelir kaybının minimuma indirilmesine, masa ve dolulukların kontrol edilmesine yardımcı oluyor. SMS ve e-posta bildirimleri üzerinden misafirlere hatırlatma ve tek bir tıklama ile rezervasyonunu iptal etme fırsatı sunan şirket, iletişim eksikliğinden kaynaklı yaşanan no show’ları engelliyor. Misafir, kimseyle görüşmeye gerek kalmadan sadece restoran tarafından iletilen mesajın içerisindeki bağlantıyı takip edip, rezervasyonunu konfirme ya da iptal edilebiliyor. Bu sayede restorana, iptal olan rezervasyonların yerine yeni bir rezervasyonlar alabilme imkanı sağlıyor.  İkinci olarak finansal araçlarla no show’un önüne geçmeyi hedefleyen Rezervem, restoranlara misafirlerinden provizyon veya ön ödeme alma imkanı sağlıyor. Böylelikle müşterilerin rezervasyona riayet etme oranını artırılırken,  no show’un düşürülmesine katkı sağlanıyor. Rezervem, sunduğu finansal araçlarla restoranlara 1.9 milyon TL doğrudan gelir sağladı.

 

Müşteri deneyimiyle ilgili analitik verileri anlamlı hale getiriyor

Günümüzde neredeyse her sektör dijitalleşmenin sunduğu ileri teknoloji yöntemlerinden faydalanıyor.  Bu sayede tüm iş süreçleri daha sistematik ve takip edilebilir bir hale gelerek, verimlilik açısından büyük bir kazanç elde ediliyor. Birçok sektörde olduğu gibi restoran yönetiminde de dijitalleşmenin katkıları oldukça fazla… Yapay zeka başka olmak üzere teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Rezervem, misafirlerin restoran yolculuğunu çok güçlü bir veri analizi ve raporlama oluşturarak, restoranlara operasyonel verimlilik, belli iç görüler ve sürdürülebilirlik noktasında büyük katkılar sağlıyor. Rezervasyon süreçlerine dair birçok veri sunan şirket, yapılan analizler sonucunda misafirlerin rezervasyonlarını ortalama 3,2 gün öncesinden yaptığını belirtiyor. Rezervasyonların %16.57’si cuma günü, %16.18’i cumartesi günü, %14.99’u perşembe günü,  %14.50’si çarşamba günü için oluşturulduğunu ifade eden Rezervem, en az rezervasyonun ise %11.06 ile pazar günü için oluşturulduğunu söylüyor. Rezervasyonların %48.70’i iki kişilik, %15,84’ü dört kişilik, %15.41’i üç kişilik, %5.5’i beş kişilik, %4.5’i de altı kişilik olarak gerçekleştiriliyor.  En fazla no show ise 2 kişilik rezervasyonlarda oluyor ve bu oran %11.64 olarak kaydediliyor. Misafirlerden deneyimlerine istinaden aldıkları geri bildirimlerle bugüne kadar 45 binin üzerinde geri bildirim alarak, restoranlara misafirlerinin gözünden kendilerini analiz etme imkanı sunuyor.