Albaraka Türk bünyesindeki Startup Hızlandırma Merkezi Albaraka Garaj’ın 7’nci dönemi başladı.

Katılım bankacılığı alanında dünyanın ilk startup hızlandırma merkezi olan Albaraka Garaj, hızlandırma programına dahil olan girişimlere 300 bin TL’ye kadar hibe, mentorluk, eğitim ve farklı lokasyonlarda ofis imkanı gibi destekler sunuyor. 

Bankanın stratejik hedeflerine uygunluk, ekip tecrübesi, girişimin pazarı ve olgunluk seviyesi gibi kriterlerde değerlendirilen girişimlerle ön hızlandırma ve hızlandırma süreçleri devam ettirilirken; girişimlerle iş birlikleri, ihtiyaçlarına göre düzenlenmiş eğitim paketleri, mentorluk, hibe, müşteri ağı, API ve ofis desteği gibi imkanlar sağlanıyor.

Startup yaşam döngüsü boyunca yönlendirme sunmayı hedefleyen Albaraka Garaj; AlbarakaTech Global, Albaraka API, APY Ventures, Albaraka Portföy Yönetimi, Insha Ventures gibi Albaraka Türk iştirakleriyle iş birliği olanaklarının yanı sıra çeşitli global araçları da kapsayan geniş bir yan hak paketini de girişimlerin kullanımına sunuyor.

Geçtiğimiz günlerde girişim ekosistemi ile bir araya gelen Albaraka Garaj, gerçekleştirdiği kahvaltı buluşmasının akabinde hızlandırma programında yola birlikte devam ettiği girişimlerin sunumlarını tüm katılımcılarla buluşturdu. Gerçekleştirilen sunumların beraberinde networking imkanı bulan girişimciler, sektör profesyonelleri ve yatırımcılar arasında pek çok olumlu temas gerçekleşti.

 “İnovasyon kültürünü yaygınlaştırmayı ve fikrine güvenen girişimleri dünyaya kazandırmayı sürdüreceğiz.”

Albaraka Türk’ün Strateji ve Dönüşümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Emeç, “Bu yıl, Albaraka Garaj’a gelen yüzlerce başvuru arasından seçilen ve 2 aylık yoğun ön hızlandırma programından geçen 22 girişim arasından süreci başarılı tamamlayan 11 girişim, ana hızlandırma programına dahil olmaya hak kazanmalarıyla Startup Teknoloji’nin himayesinde gerçekleşen 10. Ekosistem Buluşması’nda sunumlarını gerçekleştirerek hızlandırma sürecine ilk adımlarını attılar. Öncü Bankacılık anlayışımızla iyi fikirlerin ve girişimcilerin yanında olmaya ve destek olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bu yıl, Albaraka Garaj Hızlandırma Programına dahil olan girişimler şu şekilde;

  • Alcago: Video reklamları oyunlaştırma teknolojisiyle güçlendiren bir girişimdir. Reklamların kullanıcılar üzerindeki etkilerini analiz etmektedir ve tüketicilere orijinal ürünleri uygun fiyatlarla alma imkânı sunmayı hedeflemektedir.
  • Coridor: Kurumsal sosyal sorumluluk projelerini oyunlaştırarak markalara deneyimsel pazarlama hizmeti sunan bir mobil uygulama girişimidir. 
  • DEBI: İşletmelerin veri tabanlarına, uygulamalarına ve dosya sistemlerine hâkim bir veri analizi uygulamakta ve anlamsal dosya arama motoru sağlayan yapay zeka asistanı oluşturmaktadır.
  • Grower: Pazarlama verilerini entegre ederek dijital pazarlama yapmak isteyenlere uyarılar, bildirimler ve görevler atan bir girişimdir. 
  • İnstudyo: Kurumların iç iletişim süreçlerini tek bir platformda toplayarak süreç optimizasyonu sağlamayı amaçlayan bir girişimdir.
  • Joysper: Otizm spektrum bozukluğu olan çocuklara kişiselleştirilmiş ve etkileşim odaklı eğitim sunan yapay zeka destekli bir eğitim teknolojileri girişimdir.
  • Kuasar Video: Müşteri davranışlarını analiz ederek işletmelere kişiselleştirilmiş video içerikleri oluşturan ve dağıtma imkânı sunan bir girişimdir. 
  • Leasingim: Leasing’e konu mal/ürün satışı yapan makinecileri, bu makineleri almak isteyenleri ve leasing kurumlarını dijital danışman eşliğinde bir araya getiren bir girişimdir. 
  • Midle: Markaların, kişi ve kurumların Web2 ve Web3 ekosistemlerinde kullanıcı kazanımını arttıran bir web uygulaması girişimidir. 
  • Pivony: Farklı veri kaynaklarındaki tüketici düşüncelerini büyük veri ve yapay zeka ile iç görülere dönüştürebilen bir girişimdir.
  • Yedir App: Mahallenizdeki yetenekli, sertifikalı ev aşçıları ile buluşan, lezzetli, sağlıklı ve taze yemekleri kullanıcılara dijital ortamdan ulaştıran bir girişimdir.