Decacorn Angels CEO’su Duygu Eren, Türkiye’nin ardından İngiltere’de yeni bir açılıma hazırlandıklarını ve 360 derece hizmet vererek yeni nesil bir melek yatırım ağı olduklarını açıkladı.

Şu ana kadar Türkiye’de girişimlere 133.6 milyon dolarlık bir yatırım yapıldığını belirten Decacorn Angels CEO’su Duygu Eren, “Özellikle Silikon Vadisi ve Uzak Doğu tarafında dünyada genel olarak yatırımlarda bir düşüş oldu. En kötü sene 2023 yılı oldu ve son beş yılın en düşük metrikleri yaşandı. Bu sene ise Türkiye ve dünyada ciddi bir toparlanma oldu ve olumlu bir portreye yaklaştık.” dedi.

Yatırımcı tarafında Türkiye’de ilginin son yıllarda arttığını ve özellikle bu sene ile beraber yeni yeni isimlerin melek yatırımcı olduğunu söyleyen Eren, “Decacorn Angels olarak sadece Türkiye’deki girişimlere yatırım yapmıyoruz. San Francisco’daki Decacorn Angels bizi besleyen bir yapı. Diğer taraftan da Türk diyasporasındaki girişimlere de çağrıda bulunuyoruz. İyi girişimlerin Türkiye’den yatırım almasını sağlamak birinci hedefimiz. Çok yakında İngiltere’de açılım gerçekleştirerek Decacorn Angels’ın daha fazla tanınmasını ve aynı şekilde hareket edeceğimiz bir yapının oluşmasını sağlayacağız. Haziran ayı sonunda da çalışmalarımız tamamlanmış olacak. Bununla beraber Türk girişimlerinin yurtdışında globale açılmaları çok önemli. Türk girişimlerin o pazarlarda da satış yapabilmesi, o pazarlarda müşterileriyle bir araya gelebilmesi çok önemli. O kısımda da yine kendilerine danışmanlık noktasında hizmetler veriyoruz. Yani biz 360 derece düşünüyor ve sadece bir melek yatırım ağı olarak hareket etmiyoruz. O sebeple de yeni nesil melek yatırımı diyoruz ve Türkiye’deki tek global melek yatırım ağıyız. Tabii bu da bize ayrıca bir sorumluluk ve görev bilinci yükleniyor. Türk girişimci arkadaşlara her zaman inandık ve bu yüzden de bunca sene bu kadar çok yatırımın içinde bulunduk beraber.” şeklinde konuştu.

2025 yılında yatırımların daha da artacağına ve daha çok kişinin melek yatırımcı olacağına inandığını da sözlerine ekleyen Eren, “Özellikle erken aşama girişimlerde çok fazla yatırım görmekteyiz. Genel olarak ben bu yatırımları olumlu değerlendiriyorum. Yılın geri kalan yedi ayında bence bu yatırımlar artacak ve dünyadan da daha çok girişimin yatırım bulabildiğini göreceğiz. “ diyerek sözlerini bitirdi.