TeklifimGelsin Kurucu Ortağı ve CEO’su İhsan Cem Zararsız ile Fintechtime Haziran sayısı için gerçekleştirdiğimiz röportaj yayında.

Yerli girişim TeklifimGelsin, KOBİ’lerin en avantajlı kredi, ticari kart ve POS hizmetlerine erişebilmesi için yeni ürünü KobimGelsin’i kullanıma sundu. Bu vesile ile TeklifimGelsin Kurucu Ortağı ve CEO’su İhsan Cem Zararsız ile bir araya gelerek sorularımızı ilettik.

 

Cem Bey, yeni ürününüz KobimGelsin hayırlı olsun. KOBİ’lere avantajlar sunan ürününüze geçmeden önce TeklifimGelsin ile okurlarımızı tanıştırabilir misiniz? Ne zaman kuruldunuz, çalışma sisteminiz, hedef kitleniz, odaklandığınız alanlar ve sektördeki konumunuz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Çok teşekkürler. TeklifimGelsin, pandemi döneminde dijital finansal çözümlere olan ihtiyacın artmasıyla 2021 yılında kuruldu. Amacımız, kullanıcıların kişiselleştirilmiş finansal işlemlerini hızlı, kolay ve ücretsiz şekilde tamamlamalarını sağlamak. Kullanıcılarımız, kredi, sigorta, yatırım gibi finansal ürünleri tek bir platform üzerinden karşılaştırabiliyor ve kişiselleştirilmiş tekliflerine anında başvurabiliyor. Hedef kitlemiz, bireysel kullanıcılar ve Kobilerden oluşuyor. Odaklandığımız alanlar arasında kredi, yatırım, sigorta ve kredi karnesi raporu bulunuyor. TeklifimGelsin, sektörde yenilikçi çözümler sunarak hızla büyüyen ve kullanıcılarına değer katan bir kişiselleştirilmiş finansal platform olarak konumlanmıştır.

 

2024 yılı izlenimlerinizle devam etmek isterim. Yıl TeklifimGelsin için nasıl geçiyor? Şimdiye dek en çok ilgi gören ürünleriniz hangileri oldu?

2024 yılı bizim için oldukça dinamik ve başarılı geçiyor. Kullanıcı sayımız ve işlem hacmimiz hedeflerimizin üzerinde artıyor. En çok ilgi gören ürünlerimiz arasında TeklifimGelsin Kredi Karnesi ve ihtiyaç kredisi ürünlerimiz yer alıyor. Ayrıca, Borsa İstanbul ve diğer yatırım araçlarımız da kullanıcılarımız tarafından büyük ilgi görüyor.

 

KobimGelsin, özel KOBİ banka teklifleri ile işletmelerin finansal ihtiyaçlarını karşılıyor.

KOBİ’lere hizmet verme misyonunuz hakkında bize bilgi verebilir misiniz?

KobimGelsin’in misyonu, KOBİ’lerin finansal ihtiyaçlarını en hızlı ve en uygun şekilde karşılamak. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin büyüme ve gelişme süreçlerinde finansmana erişimlerinin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Ülkemizde istihdamın büyük bir kısmını karşılayan KOBİ’lerin finansal rahatlığı ülkemizin ekonomik geleceği içinde çok önemli. KobimGelsin, KOBİ’lere özel kredi, kredi kartı ve pos gibi ürünleri, işletmelerin finansal yüklerini hafifletmeyi ve büyümelerini desteklemeyi hedefliyor. Aynı zamanda F-Ray Finansal Teknolojiler ile iş birliği içinde kullanıcılara ücretsiz olarak sunduğumuz KOBİ Kredi ürünü ile de işletmelerin finansal hayatlarına dair analiz ve öneriler sunuyoruz.

 

KobimGelsin, kredi büyümesinin sıkılaştırılması önlemleri ve bunların KOBİ’ler üzerindeki etkisi konusunda nasıl bir çözüm sunuyor?

Kredi büyümesinin sıkılaştırılması, KOBİ’ler için ciddi bir finansman sorunu yaratabilir. KobimGelsin olarak, KOBİ’lerin bu zorlu dönemlerde finansmana erişimlerini kolaylaştırmak için çeşitli alternatifler üzerinde çalışıyoruz. İlk etapta özellikle düşük faizli krediler ve harcamalarda avantajı sağlayan ticari kredi kartları bunların başında geliyor. Ayrıca, KOBİ’lere ücretsiz sunduğumuz KOBİ Karnesi ürünü de işletmelerin finansal geçmişleri ve bugününe dair bir analiz sunarak gelecekte nasıl daha sağlıklı finansal altyapıya ulaşacaklarına dair öneriler sunuyoruz.

 

KobimGelsin’i diğer finansal platformlardan ayıran temel özellikler nelerdir?

Platform, KOBİ’lerin kişiselleştirilmiş ve avantajlı finansal ürün teklifleri almasını nasıl sağlıyor?

KobimGelsin, kullanıcı dostu arayüzü, hızlı ve güvenilir işlem süreçleri ve yapay zeka destekli kişiselleştirilmiş önerileri ile diğer finansal platformlardan ayrılıyor. KOBİ’lerin finansal geçmişlerini ve ihtiyaçlarını analiz ederek, onlara en uygun ve avantajlı finansal ürünleri sunuyoruz. Platformumuz, KOBİ’lerin finansal durumlarını ve hedeflerini göz önünde bulundurarak, en uygun teklifleri almasını sağlıyor. Bu sayede, KOBİ’ler ihtiyaçlarına en uygun finansal çözümleri kolayca bulabiliyor.

 

Dijital ekonomiye geçişle birlikte, KobimGelsin sanal ve fiziksel POS sistemlerine olan artan talebi KOBİ’ler için nasıl karşılıyor?

KobimGelsin, KOBİ’lerin dijital ekonomiye geçişlerini desteklemek için çeşitli ödeme hizmeti firmalarının ve bankaların farklı POS tekliflerini sunuyor. Sanal POS sistemleri, KOBİ’lerin e-ticaret tarafında satış yapmalarını kolaylaştırırken, fiziksel POS seçeneği ise mağaza içi satışları destekliyor. Bu sayede, KOBİ’ler dijital dönüşümlerini hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirebiliyor.

 

 

KobimGelsin’in KOBİ’lere sunduğu ücretsiz kredi raporlarına erişimin önemi hakkında daha fazla bilgi verebilir misiniz?

KOBİ’lerin finansal sağlıklarını izlemeleri ve yönetmeleri için öncelikle mevcut finansal durumlarının farkında olmaları çok önemlidir. Bu ürünü ortaya koyarken işletmeler için finansal analizler ve öneriler sunan F-Ray Finansal Teknolojiler ile iş birliği içinde çalıştık. KobimGelsin, KOBİ’lere ücretsiz kredi raporları sunarak, finansal durumlarını ve gelecekte nasıl daha iyi bir finansal altyapıya kavuşmalarına dair öneriler sunuyor. Bu rapor, KOBİ’lerin finansal durumlarını analiz etmelerine ve gelecekteki finansal kararlarını daha bilinçli bir şekilde almalarına yardımcı oluyor. Ayrıca, kredi raporları, KOBİ’lerin kredi başvurularında daha avantajlı teklifler almalarını da sağlıyor.

 

TeklifimGelsin, finans kuruluşları ile kullanıcıları arasında köprü kurmak için yapay zekayı nasıl kullanıyor?

TeklifimGelsin Kurucu Ortağı ve CEO’su İhsan Cem Zararsız, “KobimGelsin, KOBİ’lere özel kredi, kredi kartı ve pos gibi ürünleri, işletmelerin finansal yüklerini hafifletmeyi ve büyümelerini desteklemeyi hedefliyor.”

Kredi Karnesi ürünümüzde, yapay zeka tabanlı analiz ile bankaların kredi tahsis süreçlerindeki karar ağaçlarına uygun şekilde çalışacak modeller kullanıyoruz. Kullanıcılarımızın kredili ürün kullanım geçmişlerini ve bireysel bilgilerini baz alarak çalışmalar yapıyoruz. Amacımız, kullanıcılarımızı kredi başvurusu yapmadan önce doğru yönlendirmek. Örneğin, bir kullanıcı üye olduktan ve karnesini aldıktan sonra, ona onay alabileceği banka, tutar ve vadeyi doğru bir şekilde göstermek istiyoruz; çünkü yanlış bankaya veya yanlış tutara yapılan kredi başvuruları reddedilirse, bir sonraki başvurularını da etkileyerek onay oranını düşürebilir. Başka bir örnek olarak, kredi onaylanma ihtimali düşük olan kullanıcılarımıza bu durumun sebebini analitik olarak anlatmak, durumu haritalandırmak ve doğru yolu göstermek istiyoruz, böylece sonunda krediye ulaşabilir hale gelmelerini sağlıyoruz. Bu yıl yeni versiyonumuzda LLM tabanlı ürünümüzü de entegre ederek kullanıcılara daha gelişmiş bir karnenin sunmayı planlıyoruz.

 

2023 Aralık ayında gerçekleşen Seri A öncesi yatırım turunun ardından, KobimGelsin ve açık bankacılık ile kişiselleştirilmiş finansta gelecekteki rolü için planlarınız nelerdir?

2023 Aralık ayında tamamladığımız Seri A öncesi yatırım turu, TeklifimGelsin’in büyüme ve gelişme hedeflerine ulaşmasında büyük bir adım oldu. Bu yatırımı, teknolojik altyapımızı güçlendirmek, ekibimizi büyütmek ve ürün yelpazemizi genişletmek için kullanıyoruz. Açık Bankacılık konusunda bankaların yaptığı alt yapı yatırımları, dijital banka lisansını alan kuruluşların artması ve KOBİ’lerin dijital finans dünyasına daha da girmiş olması bizim hedeflerimizi gerçekleştirmemiz içinde çok faydalı oluyor.

Hem bizim geliştirmelerimiz hem de bu yeniliklerle beraber bireysel kullanıcılarımızın ve KOBİ’lerimizim tüm finansal ihtiyaçlarını saniyeler içinde çözebilecekleri her finansal kuruluşa eşit mesafede olan bir kişiselleştirilmiş finansal platform olma vizyonuyla ilerliyoruz. Bu gelişmeler kullanıcıların finansal hayatlarını kolaylaştırırken daha güvenli, daha ucuz ve daha hızlı hizmet almalarını sağlayacak.

Ek olarak iş ortağımız olan bankalar ve diğer finansal kuruluşlarında doğru kullanıcı segmentine ulaşmalarında veri odaklı çalışmalar yapıp destek oluyoruz. İlerleyen günlerde iş ortaklarımız içinde yeni geliştirmelerimiz ve kullanıcıya ulaşmalarını kolaylaştıracağımız ürünlerimizi yayına alacağız.