Papara, Money20/20 Europe’ta DriveWealth ile Yeni Ortaklığını ve Hisse Senedi Yatırım Ürününü Duyurdu.

Türkiye’nin önde gelen fintech şirketi Papara, bugün Money 20/20 Europe etkinliğinde, Aracı Kurum Hizmetleri sunan öncü finansal teknoloji platformu DriveWealth ile ortaklığını duyurdu. Bu ortaklık, Papara’nın 20 milyon kullanıcısına Ekim ayından itibaren Nasdaq ve NYSE’de gerçek zamanlı olarak ABD hisse senetlerine yatırım yapma imkanı sunacak.

2020 yılından bu yana Türkiye’deki bireysel yatırımcı sayısı 1.2 milyondan 8 milyonun üzerine çıktı. DriveWealth’in sektör lideri fraksiyonel yatırım çözümü sayesinde, Papara kullanıcıları ABD hisse senetleri ve ETF’lerde fraksiyonel paylar alıp satabilecek, bu da güçlendirilmiş yeni nesil bireysel yatırımcıların oluşmasına yol açacak.

Türkiye’nin en popüler finans uygulamalarından biri olan Papara, dijital yerliler için tek durak finansal süper uygulama olma yolunda evriliyor. Uygulama üzerinden doğrudan tasarruf ve yatırım ürünleri sunarak, Papara, ağırlıklı olarak Z kuşağı ve milenyum kullanıcılarının yatırım yolculuğuna kolayca başlamasını ve erken yatırım alışkanlıkları geliştirmesini sağlayacak.

Papara’nın yeni hisse senedi yatırım ürünü, gerçek zamanlı piyasa verileri ve 1 dolar gibi düşük minimumlarla fraksiyonel paylara yatırım yapma imkanı sunuyor. Papara kullanıcıları yatırım hesaplarına doğrudan Papara uygulamasından erişebilirken, hızlı kayıt işlemi saniyeler içinde tamamlanabilir. Karmaşık ve zahmetli geleneksel yatırım uygulamalarının aksine, Papara basit ve sezgisel bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Papara, ürünü Ekim 2024’te piyasaya sürecek.

Papara’nın Kurucu Ortağı ve CEO’su Emre Kenci, “Yeni nesil bireysel yatırımcıların küresel piyasalara basit ve uygun maliyetli erişimini sağlamak hiç bu kadar önemli olmamıştı. Yatırımın önündeki engelleri kaldırma, finansal okuryazarlığı ve kapsayıcılığı artırma taahhüdümüz sarsılmaz. DriveWealth ile ortaklık, Papara’nın tek durak finansal süper uygulamaya dönüşümünün bir sonraki bölümünü işaret ediyor. Kullanıcı deneyimini ve çıkarlarını her şeyin üstünde tutarak, bireylerin çeşitlendirilmiş yatırım alternatifleriyle hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmaya inanıyoruz.” dedi.

DriveWealth CEO’su Michael Blaugrund: “Finansı dünya çapında demokratikleştirme misyonumuzun bir parçası olarak, DriveWealth, B2B ortaklarımızla doğrudan çalışarak, onların tekliflerini geliştirmelerine ve müşterilerine daha iyi hizmet vermelerine yardımcı olan talep edilen yatırım fırsatlarını sunuyor. Papara ile olan ortaklığımız, Türk yatırımcılar için daha önce erişilemeyen piyasalara erişim sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda ABD hisse senetlerinin fraksiyonel paylarını gerçek zamanlı olarak alıp satma imkanı sunacak. Türkiye halkına portföy çeşitlendirmesi ve yeni fırsatlar sunmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: DriveWealth