SmartMessage, dijital pazarlama dünyasında fark yaratacak yeni ürünü Michelangelo AI’ı tanıttı. 

Ürün, yapay zeka destekli içerik oluşturma, detaylı veri analizi ve gelişmiş segmentasyon özellikleri ile dikkat çekiyor.

SmartMessage CPO’su Ayşe Karakaya teknoloji, veri ve yapay zeka alanlarında birçok yatırım ve proje sürdürdüklerini belirterek, “Şu anda odaklandığımız iki büyük projemiz bulunuyor. Bunlardan biri veri üzerine, diğeri ise yapay zeka odaklı… Markalara, hem müşteri verilerini (izinli veriler) hem kendi verilerini hem de dış kaynaklardan topladığı verileri kullanarak hedef kitlelerini yönetme ve hyper-personalization diye bilinen segmentasyon imkanı ve gerçek zamanlı (real-time) kampanyalar yaparak KPI’larını ve cirolarını artırmaya yönelik imkanlar sunuyoruz. Michelangelo AI ise üretken yapay zeka teknolojisini kullanarak geliştirdiğimiz yeni bir ürün. Şirketlere yapay zeka kullanarak içerik oluşturma imkanı sağlıyoruz” dedi.

 

Michelangelo AI, Pazarlama Ekiplerinin Vazgeçilmez Arkadaşı Olmaya Hazırlanıyor 

Michelangelo AI ürünlerinin bu ilk versiyonunda markaların özel kampanya bannerlarını, görsellerini ve içeriklerini hedef kitleye uygun biçimde elde edebileceklerini hatırlatan Karakaya, “Bu teknolojiyi kullanmanın temelde iki faydası var. İlki, müşterinin tercihlerine uygun, onların davranışlarına özel içerikler yaratmak ve onların hayatlarının bir parçası gibi davranabilmek. İkincisi ise, bu kampanyaları yaratan pazarlamacıların hedeflerine daha rahat ulaşmasını sağlamak. İlerleyen versiyonlarında “Gönderdiğim son kampanyadan etkilenmiş kişilere çapraz satış (cross-sell) kampanyası üret.” diye platforma beklentinizi söylediğinizde o size; anında hedef kitleyi oluşturup, karlılık hesaplamasını ve başa baş (breakeven) noktasını da hesaplayıp müşterilerinizin oldukları kanaldan, müsait zamanlarında, ilgi alanlarına özel görseller üreterek uçtan uca (end to end) kampanya yönetimi yapabilecek. Tüm bunları yaparken rakip analizi, piyasadaki değerinizi ve marka duruşunuzu da göz önünde bulunduruyor olacak. Tüm bunlar da etkileşim oranlarını arttırırken, tüketicilere istediklerini ve aradıklarını da sunduğu için dönüşüm oranlarını arttıracak ve hedefe daha hızlı ulaşılmasını sağlayacak. Özetle, yakın gelecekte Michelangelo AI pazarlama ekiplerinin vazgeçilmez ekip arkadaşı olacak” dedi.

 

Michelangelo AI’ın Özellikleri ve Kullanım Alanları

Michelangelo AI, platform üzerinden metin içermeyen ve/veya  metin, logo gibi çeşitli öğeler içeren iki çeşit görsel oluşturmasına olanak tanıyacak. Kullanıcılar, oluşturdukları görselleri revize edebilecek, değiştirebilecek ve memnun kaldıkları takdirde PNG ve JPEG formatında indirebilecekler. Ayrıca, bu görseller platform içerisindeki e-posta, SMS, push ve WhatsApp gibi çeşitli kanallardan yapılan gönderimlerde de kullanılabilecek.

Bu yeni ürün, dijital pazarlama dünyasında fark yaratıyor ve pazarlamacılara kampanyalarını bir üst seviyeye taşımaları için gereken tüm araçları sunuyor. Michelangelo AI, müşteri kitlesiyle günlük iletişimde olan; pazarlama ekibi, müşteri destek ekibi ve hatta sistemsel gönderim yapan (API ile tetiklenen (transactional) gönderimler) yazılımcılar tarafından kullanılabiliyor.

 

Michelangelo AI ile Görsel Üretimi Nasıl Yapılıyor?

SmartMessage Marketing Platform’daki Michelangelo AI sekmesine tıklayan kullanıcılar, açılan ekrana yaratmak istedikleri görsele dair bilgi ve açıklama girecekler. Üretmek istedikleri görsel tipini seçip hedef kitlelerini belirleyerek “üret” butonuna basacaklar. Yapay zeka destekli ürün, kullanıcılar için bir görsel oluşturarak ekrana getirecek. Eğer kullanıcılar görseli değiştirmek isterlerse, “seçenek yarat” diyerek alternatif görseller oluşturabilecekler.

SmartMessage CPO’su Ayşe Karakaya, yeni geliştirdikleri Michelangelo AI’ı hem platformlarının mevcut müşterilerinin hem de platformdan bağımsız ayrı bir hizmet olarak satın almak isteyen şirketler ve profesyoneller tarafından kullanılabileceğini ve ürettikleri görselleri e-posta, SMS, push, WhatsApp gibi kampanyalarında kullanabileceklerini de ifade etti.