Doğan Holding ve Hubert Medya Grubu, Doğan Burda Dergi Grubu’ndaki hisselerinin tamamının Altun Capital ve Re-Pie Portföy’e devri için sözleşme imzaladı. 

Doğan Holding ve Hubert Medya Grubu, Doğan Burda Dergi Grubu’ndaki hisselerinin tamamının Altun Capital ve Re-Pie Portföy’e devri için sözleşme imzaladı. Uluslararası ölçekte risk sermayesi, özel sermaye, varlık yönetimi ve gayrimenkul yatırımlarına odaklanan Altun Capital ve Türkiye’nin ilk ve en büyük alternatif portföy yönetim şirketi Re-Pie Portföy, Doğan Burda’nın hisselerinin yüzde 76,31’ini 10 milyon dolar karşılığında satın aldı. Türkiye’nin lider dergi yayıncısı olan Doğan Burda’nın payları Borsa İstanbul’da işlem görüyor ve şirketin yüzde 23,69’u halka açık. Pay devir işlemleri, yasal süreçlerin tamamlanması sonrası gerçekleşecek.  

Doğan Holding, katma değerli alanlara ve geleceğin işlerine yatırım yapmaya, yürüttüğü dijitalleşme, odaklanma ve sadeleşme projeleri ile portföyünü dönüştürmeye devam ediyor. Bu kapsamda Hubert Medya Grubu ile ortaklığı bulunan Doğan Burda Dergi Grubu’ndaki paylarının tamamını uluslararası ölçekte risk sermayesi, özel sermaye, varlık yönetimi ve gayrimenkul yatırımlarına odaklanan Altun Capital ve Türkiye’nin ilk ve en büyük alternatif portföy yönetim şirketi Re-Pie Portföy ile’e devretme kararı aldı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, Doğan Şirketler Grubu Holding’in yüzde 38,22 oranındaki payıyla Burda GmbH’ın sahip olduğu yüzde 38,09 oranındaki payın Alt Capital Holding, Re-Pie Portföy Altun Capital Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Re-Pie Portföy Yönetimi ve Re-Pie Yatırım Holding tarafından 10 milyon dolar bedelle ve Pay Devir Sözleşmesi üzerinde mutabık kalınan diğer koşullar ile satılmasına karar verildiği belirtilerek, karara istinaden taraflar arasında 8 Temmuz 2024 tarihli ‘Pay Devir Sözleşmesi’ akdedildiği bildirildi. Doğan Holding’e ait söz konusu payların devir işlemleri Rekabet Kurulu onayının ardından tamamlanacak.

 

Doğan Holding İcra Kurulu Başkanı Çağlar Göğüş konuyla ilgili olarak, “Dergi yayıncılığı Türkiye’de seksenli yıllarda başlamış olsa da sektör, Doğan Burda şemsiyesi altında gelişti ve kurumsallaştı. Doğan Grubu ve Hubert Medya Grubu’nun ortaklığında kurulan Doğan Burda, bugün sadece yayıncılık değil deneyim ve etkinlik pazarlaması konusunda da öncü bir konumda ve Türkiye’deki tüm markalarla iş birliği yaparak milyonlara ulaşıyor. Doğan Grubu olarak 2018 yılında medya sektöründen büyük ölçüde çıktıktan sonra, portföyümüzün sade ve odaklı bir yapıya kavuşması için değişim ve dönüşümünü sürdürüyoruz. Sorumlu bir yatırım holdingi perspektifiyle bazı sektörlerde derinleşirken, farklı yatırım ve odakla daha büyüyeceğine inandığımız alanlardan çekiliyoruz. Bu kapsamda dijital içeriğe yatırım yaparak büyümeyi hedefleyen Altun Capital ve Re-Pie Portföy’ün Doğan Burda Dergi’ye olan ilgisini ortağımız Hubert Burda Medya Grubu ile birlikte değerlendirdik ve 8 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla Doğan Burda Dergi’deki hisselerimizin tamamını Altun Capital ve Re-Pie Portföy’e devretmek üzere sözleşme imzaladık. Altun Capital ve Re-Pie Portföy’ün dijitalleşme bakış açısıyla Doğan Burda Dergi grubunun medya sektöründeki güçlü yerini daha iyi yerlere taşıyacağına inanıyoruz. Sektöre ve grup yayınlarını ilgiyle takip eden okurlara hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Altun: “Dijital yayıncılık alanında yenilikçi projelere imza atacağız”

Altun Capital Yönetim Kurulu Başkanı Anıl Altun ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Türk basınında Doğan Burda’nın, yıllar içinde ilkeli ve vizyoner yayıncılığını sürdürerek kazandığı haklı gücünü artırmak üzere bu yatırımı gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde, çağın ruhuna paralel olarak dijital yayıncılık alanında yenilikçi projelerle imza atarak, dergi grubunun daha zengin ve çeşitli içerikler sunmasını hedefliyoruz. Bu doğrultuda, Doğan Burda’nun teknoloji altyapısını güçlendirecek ve dijital platformlarını genişleteceğiz. Amacımız, Doğan Burda’nın sektör liderliğini pekiştirmek ve medya dünyasında dijital dönüşümde öncü bir rol üstlenmesini sağlamak olacak.”

 

Çamlıbel: “Ülkemizin sosyo-ekonomik gelişimine katkımızı artıracağız”

Satın almayı değerlendiren Re-Pie Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Emre Çamlıbel, “Türkiye’de dergi sektörünün gelişmesi ve kurumsallaşmasının öncüsü olan Doğan Burda’nın çoğunluk hissesini devralarak portföyümüze eklemekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Çağımızın karakterini şekillendiren bilginin üretilip dağıtımındaki rolüyle medya sektörünün önemi, bu yatırım kararımızda belirleyici oldu. Şimdiye dek yaptığımız yatırımlarda, temelinde teknoloji olan, sosyal, ekonomik ve çevresel sürdürülebilirlik odaklı şirketlerin gelişimine destek olma ilkesiyle hareket ettik. Ülkemizin sosyo-ekonomik gelişimine sunduğumuz katkıyı artırma hedefiyle, şimdi de Doğan Burda’nın yayıncılık sektöründeki etkinliğini güçlendirmeye odaklanacağız. Doğan Burda’nın medya sektöründeki sorumlu ve etik yayıncılık geleneğini sürdürmeye ve geliştirmeye kararlıyız. Bu sayede, portföy yönetimindeki tecrübemizle, Doğan Burda’nın hissedarlarının yatırımlarının değerini artırmayı amaçlıyoruz” açıklamasını yaptı.

 

Altun Capital girişim ekosistemine katkılarını artırıyor

Türkiye, Avrupa, ABD dahil olmak üzere dünya çapında risk sermayesi, özel sermaye, varlık yönetimi ve gayrimenkul yatırımlarına odaklanan Altun Capital, yenilikçi ve sürdürülebilir iş modellerini destekleyerek, farklı sektörlerdeki öncü şirketlerle çalışmayı hedefiyle, girişimcilik ekosistemine önemli katkılarda bulunuyor. Altun Capital, yatırım yaptığı şirketlere finansman sağlamanın ötesinde, stratejik danışmanlık ve operasyonel destek sunarak, onların sürdürülebilir büyüme ve başarı elde etmelerine yardımcı oluyor.

Altun Capital’in portföyünde Getir, Klarna, Carbon Health, Colendi, Public.com, mintus, Adquick ve Chipper Cash şirketlerine yaptığı yatırımlar yer alıyor.

 

Re-Pie Portföy 62,13 milyar liralık fon yönetiyor

2015 yılında kurulan Re-Pie Portföy, yatırımcılarına güvenilir alternatif yatırım seçenekleri sunarak uzun vadeli değer yaratıyor ve böylece varlıkların büyümesine yardımcı oluyor. Şirketin çok yönlü portföyünde stratejik olarak yönetilen 36 gayrimenkul, 40 yenilikçi girişim sermayesi ve 12 tane özenle oluşturulmuş menkul kıymet yatırım fonunun yanı sıra yönetim sorumluluğunu aldığı bir emeklilik fonu bulunuyor.

Yatırım sektöründe güvenilirliği ve uzmanlığı ile kendine ayrıcalıklı bir yer edinen Re-Pie Portföy, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan aldığı lisansla faaliyet gösteriyor ve toplam 62,13 milyar TL büyüklüğünde varlığı yönetiyor.

 

Türkiye dergi yayıncılığının lideri

1998 yılında, Doğan Şirketler Grubu ile Alman Burda GmbH ortaklığı ile kurulan Doğan Burda, ekonomiden seyahate, modadan kültür sanata ve teknolojiden otomotive uzanan geniş bir skalada Türkiye’nin en etkili dergi yayıncısı olarak öne çıkıyor. Portföyünde Capital, Ekonomist, Chip, Burda, Atlas, Elele, Elle, Hello!, Auto Show, Maison Française ve Lezzet gibi farklı ilgi ve kitlelere hitap eden dergiler bulunduran grup, 14’ü lisanslı olmak üzere 55 sürekli yayın ile okuyucu kitlesi ve reklam verenler nezdinde tartışmasız pazar lideri konumunda yer alıyor.

2000 yılında halka arzı gerçekleşerek, Borsa İstanbul’da “DOBUR” adı ile işlem gören Doğan Burda, yayınladığı dergilerle, yılda 12 milyon kişiye basılı yayınlar aracılığı ile 15 milyon kişiye de dijital olarak erişiyor.

 

Doğan Holding ve Hubert Medya Grubu, Doğan Burda Dergi Grubu’ndaki hisselerinin tamamının devri konusunda KAP’a yaptığı açıklamanın tam metnini aşağıda bulabilirsiniz:

“Şirketimizin 19.559.175 Türk Lirası ödenmiş sermayesinde; Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş.’nin (Doğan Holding) sahip olduğu % 38,22 oranındaki pay (7.474.920 adet pay) ve Burda GmbH’ın sahip olduğu % 38,09 oranındaki pay (7.449.670 adet pay) olmak üzere toplam % 76,30 oranındaki payın (14.924.590 adet pay); Alt Capital Holding A.Ş. (4.791.998 adet DOBUR payı), Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. Altun Capital Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (3.422.856 adet DOBUR payı), Re-Pie Yatırım Holding A.Ş. (5.476.569 adet DOBUR payı) ve Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş.’ye (1.233.167 adet DOBUR payı) (Alıcılar) yapılan pazarlıklar neticesinde, bazı uyarlamalara tabi olarak toplamda 10.000.000 Amerikan Doları bedel (Satış Bedeli) ile satılmasına (İşlem) yönelik olarak Doğan Holding ve Burda GmbH ile Alıcılar arasında 08/07/2024 tarihli ‘Pay Devir Sözleşmesi’ akdedilmiştir.

Mezkûr ‘Pay Devir Sözleşmesi’ne istinaden; Doğan Holding’in % 56 ve Burda GmbH’ın % 44 oranında pay sahibi olduğu Dergi Pazarlama Planlama ve Ticaret A.Ş. sermayesini temsil eden tüm payların, değerleme raporunda takdir edilecek değere göre Şirketimize devredilmesi hedeflenmektedir.

İşlem’in, Rekabet Kurumu’na yapılacak bildirim de dâhil olmak ve fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere, tüm kapanış koşullarının yerine getirildiğinin anlaşılması durumunda tamamlanacağı öngörülmektedir.

Söz konusu payların satışına yönelik olarak yapılabilecek bir özel durum açıklamasının Şirketimizin meşru çıkarlarına zarar verebileceği dikkate alınarak açıklama yapılması ertelenmiştir.

Pay sahiplerimize ve kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.”