Uçtan uca sınır ötesi e-ticaret için ürün ve servis çözümleri sunan platform GxLocal, Vanora Ventures’dan Teknoloji Yatırımı Aldı.

Son yıllarda sınır ötesi e-ticaret, dijital dönüşüm sayesinde önemli bir gelişme kaydetti. E-ticaret platformlarının yaygınlaşması ihracat yapan şirketlerin küresel pazarlara daha hızlı ve verimli bir şekilde ulaşmasını sağladı. Fakat uluslararası fiyat parametreleri, küresel pazarlara hızlı ve verimli bir şekilde erişim sağlayamama, regülasyon ve gümrük prosedürleri, markaların global ölçekte büyümesini engelliyordu. GxLocal bu sorunlara uçtan uca ürün ve servisler sayesinde çözüm buluyor. GxLocal satıcıların ihracat süreçlerini optimize ederek global pazarda rekabetçi olmalarına büyük katkı sağlamaktadır.

 

GxLocal Kurucusu Timur Tandoğar, Vanora Ventures ile işbirliği hakkında şu ifadeleri kullandı;

Türkiye’nin ilk venture studio’su Vanora Ventures ile ilk aşamada teknik altyapı iyileştirmesi üzerine çalışmalar yapacağız. Gelecekte, ürünümüzü daha fazla pazar yeri ile buluşturarak global ölçekte büyümeyi hedefliyoruz. Venture Studio ile olan işbirliğimizi sürdürerek, yeni pazarlara açılma ve ürünümüzü sürekli olarak iyileştirme konusunda çalışmalarımızı yoğunlaştırmayı planlıyoruz. Onların sağladığı destek ve vizyon sayesinde, daha da büyüyerek başarılarımızı sürdüreceğimize inanıyoruz.

 

Vanora Ventures’ın Kurucu Ortaklarından Can Üzüm;

“Geçmiş başarılarından edindiği tecrübelerle GxLocal’i kuran Timur Tandoğar’ın, bu sınır ötesi e-ticaret platformunun global pazarda büyük bir etki yaratacağına inanıyor ve böyle deneyimli bir girişimci ile çalışmaktan büyük heyecan duyuyoruz.” dedi.

 

Timur Tandoğar’a GxLocal’in mevcut rakiplerini ve gelecek hedeflerini sorduğumuzda;

GxLocal, bugün Türkiye’den CIS bölgesine servis sunuyor. Vanora Ventures ile yapacağımız yeni versiyon sayesinde, sınır ötesi alışverişte satıcı ve alıcı ülkeleri bağımsız ve bölgesel olarak büyütmeye devam edeceğiz. Rakiplerimizden bizi ayıran en büyük özelliğimiz, bu alanda uçtan uca hizmet sunmamızdır. Yakın zamanda marketplace ve satıcılar için yeni servisleri devreye alacağız.” ifadesini kullandı.

 

GxLocal Kurucu Takımında yer alan Turgut Umeç, Vanora Ventures’dan alınan teknoloji yatırımı hakkındaki düşüncelerini şu sözlerle ifade etti.

 “GxLocal’in Vanora Ventures’dan aldığı yatırım, sınır ötesi e-ticaret alanında önemli bir adımdır. GxLocal’in sunduğu uçtan uca çözümler, global pazarlarda karşılaşılan birçok zorluğun üstesinden gelmeye yardımcı olacak. Teknoloji altyapısındaki iyileştirmeler ve genişleyen pazar yerleri ile GxLocal, ihracat yapan satıcılar için çok daha cazip bir platform haline gelecektir. Bu yatırımın, GxLocal’in global ölçekte rekabet edebilirliğini artıracağına ve e-ihracatın geleceğine olumlu katkılar yapacağına inanıyorum.” dedi.

 

GxLocal’in gelir modeli satışlar üzerinden kazanılan ciro yüzdesi üzerinden ve abonelik üzerine kurulu. Yerli girişimin asıl hedefi 3 yıl içerisinde ülke ve kanal bağımsız bir yapıya geçerek global ölçekte büyümeyi hızlandırmak.