Otomotiv sektörüne PASHA Bank’tan destek geldi. Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihracının öncü bankası PASHA Bank, OMG Capital iş birliği ile 350 milyon TL’lik ihraç gerçekleştiriyor.

Türkiye pazarına yeni oyuncuların girmesiyle hareketlenen otomotiv sektörüne PASHA Bank’tan önemli bir destek geldi. Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihracının öncü bankası PASHA Bank, OMG Capital iş birliği ile 350 milyon TL’lik ihraç gerçekleştiriyor. Ortalama 318 gün vadeli ihraç, yüzde 67,15 bileşik faiz getirisiyle dikkat çekiyor. Maygold Otomotiv’in taksitli araç satışlarından doğan alacakları ile teminatlandırılmış VDMK, Turk Rating A3 derecelendirme notuna da sahip.

 

2023 yılında 9 milyar 910 milyon TL aktif büyüklüğe ulaşan, 2024 yılının ilk çeyreğinde ise  aktif büyüklüğünü geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 63 attıran PASHA Bank, Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK)  ihraçları konusundaki deneyim ve öncülüğü ile reel sektörleri desteklemeye, yatırımcılara etkili ve yenilikçi çözümler sunmaya ve böylece finansal piyasaların gelişimine de katkı sağlamaya devam ediyor.

2020 yılından bugüne kadar reel sektöre toplamda 2,8 milyar TL’ye ulaşan bir kaynak sağlayan PASHA Bank, bu yılın ilk otomotiv ihracını gerçekleştiriyor. OMG Capital iş birliğiyle 350 milyon TL tutarındaki ihraç, ortalama 318 gün vadeye ve yüzde 67,15 bileşik faiz getirisine sahip. Maygold Otomotiv’in taksitli araç satışlarından doğan alacakları ile teminatlandırılmış VDMK, Turk Rating A3 derecelendirme notuyla da dikkat çekiyor. Otomotiv sektörüne yönelik yatırımların ön plana çıktığı dönemde sektörü hızlandıracak bu ihraç, yurt dışında sıkça rastlanan bir teminat yapısının Türkiye’deki tek uygulaması ile yatırımcılara sunuluyor.

Maygold Şirketler Grubu, bünyesinde bulunan aktif beş şirketi ile ağırlıklı olarak otomotiv ve akaryakıt; ardından sigorta, kuyumculuk ve döviz sektörlerinde faaliyet gösteriyor.

Maygold Otomotiv A.Ş.; ikinci el vadeli otomotiv satışı (Otovadeli), peşin otomotiv satışı, ağırlıklı kamu kuruluşlarına uzun dönem kiralama hizmeti (Maygold Filo) ve bireysel müşterilere günlük araç kiralama hizmeti (Mayrent) sunuyor. Otovadeli.com, sayısı her geçen gün artmakla birlikte mevcutta yaklaşık 8 bin adet ikinci el aracın sergilendiği ve vadeli araç satın almak isteyen müşterilerin ilgili araca başvuru yapmasını sağlayan bir platformdur. Platformda sergilenen araçlar; yaklaşık 800 adet galeri/bayi iş birliği ile Maygold Otomotiv A.Ş. bünyesinde bulunan araçlardan oluşmaktadır.