Finansal teknoloji dünyasının içeriği en dolu dergisi Fintechtime‘ın Eylül 2024 Sayısı Çıktı.

Türkiye’de ve dünyada, Fintek alanında yaşanan gelişmeleri anbean takip eden Fintechtime, birbirinden özel röportajları, sıra dışı makaleleri ve gündemi belirleyecek dosya konularıyla yine dopdolu.

Sektörel gelişmeleri ve süreci yansıtma heyecanıyla yine emek ve bilgi dolu bir sayı hazırladık.

 

Yeşil Fintek Yükseliyor

Yeşil fintek, finansal teknolojilerin çevresel sürdürülebilirliği desteklemek amacıyla kullanılmasına deniyor. Hem sektörel hem de toplumsal değeri çok önemli olan bu kavram, günümüzün en önemli trend başlıkları arasında yer alıyor. Bu kapsamda hazırladığımız dosya konumuzda, yeşil fintek çözümlerinin farklı yönlerini ve etkilerini masaya yatırıyoruz. Dosya, yeşil fintekin tanımını, önemini ve küresel trendlerini inceleyerek başlıyor. Ardından sürdürülebilir yatırımların yükselişi, ESG yatırım stratejileri ve yatırımcı davranışları gibi konuların açılımını yapıyoruz.

Teknolojinin yeşil fintek üzerindeki rolü, blokzincir ve yapay zeka gibi teknolojilerin kullanımını içeriyor. Ayrıca dijital cüzdanlar ve karbon ayak izi izleme çözümlerinin çevresel etkileri de dosya konumuzun odağında yer alıyor. Yeşil fintek ürün ve hizmetleri bölümünde, yeşil krediler, yeşil tahviller, karbon kredileri ve sürdürülebilir sigorta ürünleri detaylandırılıyor.

Regülasyonlar ve politikalar, yeşil fintek çözümlerinin başarılı bir şekilde uygulanmasında kritik bir rol oyuyor. Bu bölümde küresel ve bölgesel regülasyonlar, teşvikler ve destekler ile regülasyonların yeşil fintek üzerindeki etkileri inceliyoruz. Dünyadan başarı hikayeleri ve inovasyonlar, yeşil fintek alanında öne çıkan projeleri ve yenilikçi çözümleri vurguluyoruz. Geleceğe yönelik öngörüler ve potansiyel bölümünde ise yeşil fintek çözümlerinin gelişim potansiyelini ve gelecekteki rolünü tartışıyoruz.

Dosyamızın finalinde, yeşil fintek ve sosyal etki bölümünde, sürdürülebilir finansın toplumsal etkileri, yeşil fintek ile sosyal girişimler ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDG) ile uyum ele alıyoruz. Bu kapsamlı dosya ile yeşil fintekin çeşitli boyutlarını ve potansiyelini detaylı bir şekilde analiz etmeyi hedefliyoruz.

Ülkemizde yeşil fintek projelerinin artması dileğiyle…

 

ParamTech Türkiye’nin En Yenilikçi Teknoloji Şirketi!”

ParamTech’in Genel Müdürü Bahadır Aktan‘ı kapağımıza taşımaktan gururluyuz. Param’ın büyüme stratejisinin merkezinde yer alan, Türkiye’nin en yenilikçi teknoloji şirketi olan ParamTech’in gelecek planlarının ve yeni yol haritaların ses getireceğini düşünüyoruz.

 

Dergimizin ilerleyen sayfalarında Param Chief Risk Officer & Kredim Genel Müdürü Semra Demircioğlu, AWS Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, Architecht Genel Müdürü Ökkeş Emin Balçiçek, AboneSepeti Kurucu ve CEO’su Deniz Okumuş, Sodec Technologies Genel Müdürü ve Kurucu Ortağı Hasan Dertli ile gerçekleştirdiğimiz röportajları bulabilirsiniz.

 

Sektörün kalbinde yer alan ve dergimize değer katan tüm yazarlarımıza teşekkür ederiz.

Yazarlarımızın kaleme aldığı makale başlıklarını aşağıda bulabilirsiniz.

Mert Çakar ” Yapay Zekayı Doğru Kullanmanın Stratejik Püf Noktaları”
Kübra Odabaş Taşlı “Rekabetten İş Birliğine: Fintechler ve Bankalar Arasındaki Dönüşüm ve Fin-bank Modeli”
Cem Aydede “Asya’nın Dijital Ödeme Devrimi: Blockchain ile Hızlanan Uluslararası Transferler”
Mehmet Evirgen “Küresel Ödeme Ağlarında Siber Güvenlik Tehditleri ve Çözüm Stratejileri”
Cemal Araalan & Alp Mete Şirin “Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcılar için Güncellenen Lisans Başvuru Şartları: KVHS Listesi ve İlke Kararı”
Barış Yalın Uzunlu “Ölü Dillerden Kayıp Şehirlere: Yapay Zekâ Geçmişin Sırlarını Çözmek İçin Nasıl Kullanılıyor?”
Emre Avşar “Web3’te Otonom Hukukun Uygulanabilirliği ve Merkeziyetsiz Adalet’e İhtiyaç ve Zorluklar”

 

Soru, görüş ve önerileriniz için bize [email protected] mail adresinden ulaşabileceğinizi, Facebook, Instagram, Twitter ve LinkedIn platformlarından @fintechtime hesabımızı takip ederek güncel haberlerimize daha da yakınlaşabileceğinizi hatırlatmak isteriz.

Fintechtime’a Türk Telekom e-dergidMags ve Magzter üzerinden ulaşabilirsiniz.

Keyifli okumalar ve sağlıklı günler dileriz.