Sertan Şener Temmuz 2024 itibarıyla, Visa Güney Avrupa Danışmanlık ve Analitik Kıdemli Başkanı olarak atandı. Şener, Güney Avrupa bölgesini kapsayan mevcut görevine ek olarak, Avrupa Risk Danışmanlığı Kıdemli Başkanı rolünü de üstlenecek.

Sertan Şener yeni görevinde, mevcut danışmanlık faaliyetlerine ek olarak, risk, ürün ve kimlik çözümleri ekipleriyle iş birliği içerisinde çalışacak ve Avrupa ödemeler ekosistemini oluşturan Visa üyelerinin Visa’nın risk alanındaki katma değerli hizmetlerini daha etkin bir şekilde kullanmalarına destek verecek.

Sertan Şener kimdir?

Sertan Şener, Visa’daki kariyerine 2016 yılında eski Güneydoğu Avrupa bölgesinde Danışmanlık ve Analitik Başkanı olarak başladı. 2021 yılında Güney Avrupa Danışmanlık ve Analitik Başkanı olarak atandı. Şener, Visa’ya katılmadan önce Arthur D. Little, Value Partners Management Consulting, HSBC ve Capital One gibi birçok prestijli kuruluşta çalıştı. Şener, Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden lisans ve Georgia Tech Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden yüksek lisans derecelerine sahiptir.