Bütünleşik finans hizmetleri sunan Param; perakende, toptancı ve üreticiler için Türkiye’nin önde gelen ERP ve mağazacılık yazılımı şirketlerinden Nebim Yazılım’ın çoğunluk hisselerini satın almak üzere anlaştı.

Param ve Nebim Yazılım, yasal merciilerden onay süreçlerini tamamladı.

Türkiye’nin en köklü geçmişe sahip bağımsız yazılım üreticilerinden olan Nebim Yazılım, perakende, toptan satış ve üretim sektörleri için optimize edilmiş ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) ve mağazacılık yazılımları geliştiriyor. 1966’dan beri süregelen deneyimi ile özellikle hazır giyim, konfeksiyon, ayakkabı, büyük mağazacılık, mobilya, ev tekstili, halı, züccaciye, kozmetik, optik, aksesuar ve diğer perakende sektörlerinde uzmanlaşmış durumda olan Nebim’in geliştirdiği yazılımlar, 30’un üzerinde ülkede kullanılıyor. Türkiye ve yurtdışındaki 70 çözüm ortağıyla birlikte; bağımsız tek kullanıcılı mağazalardan, çok uluslu operasyonlar yürüten, çok-şirketli firmalara kadar, her büyüklükte 8.000’in üzerinde firmaya hizmet veriyor.

Bu stratejik satın alma, Param’ın finansal teknoloji çözümlerini daha geniş bir sektöre yayma, teknoloji altyapısını güçlendirme ve bütünleşik finans hizmetleri portföyünü genişletme vizyonunun bir parçası olarak öne çıkıyor. Nitekim Param, Nebim Yazılım’ın çoğunluk hisselerinin satın alınmasıyla birlikte büyüme stratejisini hızlandırarak perakende ve ticaret sektörlerindeki etkisini artırmayı ve bu alanlara özel finansal teknoloji çözümlerini geliştirmeyi hedefliyor. Özellikle, Param’ın ürün portföyüne ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) çözümlerinin eklenmesi, finansal hizmetlerin yönetiminde verimliliği artıracak ve müşterilere sunulan hizmetlerin kapsamını genişletecek.

İlklerin finteki Param’ın finansal teknoloji alanındaki uzmanlığı ve güçlü altyapısı, Nebim Yazılım ürünlerini daha da geliştirerek ve yenilikçi çözümler sunarak rekabet gücünü artırmasına destek olacak.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Param Kurucusu ve CEO’su Emin Can Yılmaz şunları kaydetti: “Nebim Yazılım’ın çoğunluk hisselerini satın almak üzere anlaştığımız için mutluluk duyuyoruz. Nebim Yazılım gibi köklü ve inovatif bir şirketle güçlerimizi birleştirmenin, fintek ekosistemimiz için büyük bir kazanç olduğuna inanıyoruz. Nebim Yazılım’ın ERP çözümlerini grup şirketlerimizin bir parçası haline getirmek, müşterilerimize daha kapsamlı ve entegre çözümler sunmamıza imkan tanıyacak ve sektördeki yenilikçi yaklaşımlarımızı pekiştirecek. Nebim’in geldiği noktada büyük emeği geçen öncelikle Jef Sisa ve Murat Demiroğlu’na, Nebim’e gönül ve emek vermiş tüm çalışanlar ile iş ortaklarına çok teşekkür ediyoruz. Jef Bey, Murat Bey ve tüm Nebim ailesi ile birlikte Nebim’i olduğu noktadan çok daha iyi yerlere getirmek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.”

Nebim Yönetim Kurulu Üyesi Jef Sisa ise yapmış olduğu açıklamada “Param ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği, Nebim Yazılım’ın yıllardır geliştirdiği yenilikçi çözümleri daha geniş bir platformda sunmamıza olanak tanıyacak. Param’ın güçlü fintek altyapısı ve geniş müşteri ağıyla birleşen ERP çözümlerimiz sektörün ihtiyaçlarına daha iyi cevap verecek ve iş dünyasına katma değer sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.