Hayat Holding, Pazarlamasyon Türkiye tarafından düzenlenen The Hammers Ödülleri’nde üç farklı ödüle layık görüldü. 

‘Hayata İyi Bakarız Ekolojik Okuryazarlık’ projesiyle “En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Yönetimi Ekibi” kategorisinde bronz ödül kazanırken, deprem bölgesi destek projeleri kapsamında hayata geçirdiği ‘Hayat İyi Yaşam Merkezi’ projesiyle “Toplumsal Dayanışma Alanında En İyi Ekip” ve “En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Yönetimi Ekibi” kategorilerinde bir bronz ve bir gümüş ödül aldı.

‘Nesiller boyu fayda’ vizyonuyla insanların hayatına dokunan Hayat Holding The Hammers’tan 3 ödülle döndü. Hayat Holding, bu başarısıyla sürdürülebilirlik vizyonunun toplumsal faydaya olan katkısını bir kez daha vurguladı.

Hayat Global Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Direktörü Çağlayan Kent: şunları söyledi: Hayat Holding olarak, sürdürülebilir fayda sağlama hedefimiz doğrultusunda tüm faaliyetlerimizi insana, topluma ve çevreye saygı çerçevesinde yürütüyoruz. Amacımız sadece kaliteli ürün ve hizmetler sunmak değil, aynı zamanda topluma değer katmak. Bu hassasiyetle hayata geçirdiğimiz projelerin The Hammers ile ödüllendirilmesi bizi onurlandırdı. Bizi bu ödüllere layık gören The Hammers’ın değerli jüri üyelerine teşekkür ederiz. Hayat Holding olarak aynı hassassiyetle yeni projelere hayat vermeye, toplumun iyi olma haline katkı sağlamaya devam edeceğiz.”

Hayata İyi Bakarız Ekolojik Okuryazarlık Projesi Hakkında:

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve Hayat Holding iş birliği protokolüyle 2022 eğitim öğretim yılında başlatılan “Hayata İyi Bakarız Ekolojik Okuryazarlık” projesi, ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin, öğretmenlerinin ve velilerinin, iklim değişikliğine uyum sağlamalarını, ekolojik okuryazarlık konusunda bilgi ve beceri edinmelerini hedefliyor. Bu sayede ekolojik okuryazar nesiller yetiştirerek kaynakların tükenmesini önleyip, doğayı koruma konusunda daha bilinçli davranışlar sergilenmesini amaçlıyor.

“Hayata İyi Bakarız Ekolojik Okuryazarlık” projesi, Hacettepe Üniversitesi ve Mimar Sinan Üniversitesi akademisyenleri tarafından özgün olarak hazırlanan içerikleri 3 bin 300 öğretmen, 120 bin veli, 82 bin 500 öğrenci ile buluşturuyor. Türkiye temsili, nüfus yoğunluğu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Kuraklık Haritalarına göre belirlenen 30 farklı ilde900 okulda yürütülen proje, “Sürdürülebilir Bir Dünya’nın Hikayesi”ni öğrencilere; Hayat Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve Fen Bilgisi ders kazanımlarıyla ilişkili içerikler vasıtasıyla sunuyor.

Hayat İyi Yaşam Merkezi Projesi Hakkında:

Türkiye’nin en köklü yüksek öğrenim kurumlarından Hacettepe Üniversitesi iş birliğiyle Türkiye’nin en büyük konteyner yerleşkesi Malatya Samanköy’de faaliyete geçen Hayat İyi Yaşam Merkezi akademik donanımıyla öne çıkıyor. Hayat İyi Yaşam Merkezi, deprem bölgesinde özel sektör-üniversite iş birliğiyle gerçekleştirilen ilk toplumsal fayda projesi olarak dikkat çekiyor. Holding’in ‘Hayata İyi Bakarız’ yaklaşımından ilham alarak tasarlanan Hayat İyi Yaşam Merkezi’ndeki tüm eğitimlerin ve atölye çalışmalarının içeriği Hacettepe Üniversitesi’nin farklı bölümlerinden akademisyenlerin katkılarıyla hazırlandı. Üniversiteden konusunda uzman eğitmenlerle uygulamalı olarak gerçekleştirilen atölye çalışmalarında depremden en çok zarar gören bebeklerin, çocukların, gençlerin ve yaşlıların psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarına odaklanılırken; zihinsel, bilişsel ve fiziksel gelişimleri önceliklendirilerek orta ve uzun vadede rehabilite edilmeleri hedefleniyor. 30 Ekim’den bu yana depremzede vatandaşların hizmetine sunulan merkezden şimdiye kadar 10 binin üzerinde depremzede faydalandı.