Garanti BBVA’nın Techstars Türkiye ana partnerliği kapsamında, dünyanın 40 şehriyle eş zamanlı düzenlenen Startup Weekend Women İstanbul, girişimcilik ekosisteminin güçlü katılımıyla Salt Galata’da gerçekleştirildi.

Garanti BBVA’nın Techstars Türkiye ana partnerliği kapsamında, dünyanın 40 şehriyle eş zamanlı düzenlenen Startup Weekend Women İstanbul, girişimcilik ekosisteminin güçlü katılımıyla Salt Galata’da gerçekleştirildi. 6-8 Mart tarihleri arasında düzenlenen ve Dünya Kadınlar Günü’nü de kapsayan etkinlik, Türkiye girişimcilik ekosistemini küresel ağlarla buluşturan güçlü bir platform işlevi gördü.

54 Saatlik Maratonun Kazananları Belli Oldu

En az yüzde 50’si kadınlardan oluşan 19 ekip ve toplam 76 girişimci, 54 saat süren yoğun bir maratonda iş fikirlerini gerçek girişimlere dönüştürmek için yarıştı. Ekiplerde fikir sahibinin ve final sunumunu yapacak üyenin kadın girişimci olması kuralının uygulandığı organizasyonda, kadını güçlendirmeye yönelik iş fikirleri değerlendirme sürecinde özellikle önceliklendirildi. Mentorlar eşliğinde iş modeli oluşturma, ürün geliştirme ve sunum hazırlığı süreçlerinden geçen ekipler, projelerini jüri karşısında sundu.

Değerlendirmeler sonucunda MusiConnect projesi ile Boundtr ekibi birinci seçilerek 50 bin TL’lik büyük ödülün sahibi oldu. Fluessent projesi ile Novacore ekibi 30 bin TL ile ikinci, Unisell projesi ile Vertex ekibi ise 20 bin TL ile üçüncü sırada yer aldı. Birinci olan Boundtr ekibi, Mayıs 2026’da gerçekleştirilecek Global Pitch Competition’da projelerini dünyanın en büyük teknoloji fonlarından birine ve uluslararası jüriye sunma fırsatı yakaladı.

Kadınların Teknoloji Alanında ve Yenilikçi İş Modellerinde Daha Güçlü Temsil Edilmesini Kıymetli Buluyoruz

Garanti BBVA bankacılığı yalnızca finansman sağlamak ya da işlem yapmak olarak görmüyor; söz konusu süreci yol arkadaşlığı, rehberlik ve uzun vadeli ortaklık olarak tanımlıyor. Bankanın sürdürülebilirlik ve kapsayıcılık stratejisinin merkezinde yer alan kadın girişimciliği destekleri sayesinde, programın başladığı dönemde yüzde 5 olan kadın girişimci oranı bugün yüzde 12 seviyesine ulaştı.

Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Sibel Kaya, 20 yıldır kadın girişimciliğini desteklediklerini ve kadın girişimcilere finansman, cesaretlendirme, eğitim ile yeni pazarlara erişim olmak üzere dört ana eksende destek verdiklerini aktardı. Son beş yılda kadın girişimcilere sağlanan finansmanın 350 milyar TL’yi aştığını belirten Kaya, ortaya çıkan somut iş planlarının global ölçekte başarı hikâyelerine dönüşecek yeni girişimlerin habercisi niteliğinde olduğunu vurguladı. Kaya, gerçekleştirilen dev organizasyonun teknoloji ekosisteminde kadınların görünürlüğünü artıracak güçlü bir dönüşümü temsil ettiğini sözlerine ekledi.

Kadın Girişimciliğini Yerel Ölçekten Küresel Sahneye Taşımak İçin Bundan Daha Güçlü Bir Fırsat Düşünemiyorum

Techstars Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Aylin Şahin, dünyanın en büyük erken aşama yatırım ağı olan Techstars’ın 15 yılı aşkın sürede 4.900’den fazla girişime yatırım yaptığını ve portföyündeki şirketlerin toplam piyasa değerinin 131 milyar doları aştığını belirtti. Yirmi bini aşkın girişimci, mentor ve yatırımcıdan oluşan topluluğun, bugüne kadar 22 unicorn çıkardığına dikkat çeken Şahin, Türk girişimcilerin eksik olan küresel ağlara erişim problemini Techstars ile çözdüklerini ifade etti.

Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle düzenledikleri etkinliğin katılımcılar için yoğun ve ilham verici geçtiğini söyleyen Şahin, kazanan takımların Techstars’ın global fonu önünde sunum yapma şansını çok önemsediklerini aktardı. On yıllık bir vizyonla yola çıktıklarını ve her sabah yeniden başlayacakları bir çalışma disipliniyle hareket ettiklerini vurgulayan Şahin, Garanti BBVA vizyon ortaklığıyla İstanbul’u EMEA bölgesinin teknoloji merkezi haline getireceklerine yürekten inandığını paylaştı.