Eski günlerde müşteriyle yüz yüze olmak ve ona bir şeyler satmak, günümüze göre kolay bir işti. Belli yerlere konumlanmış az sayıda dükkan, sınırlı sayıda ürünü çok belli bir kitleye satmaya çalışırdı. Elbette kazanç sınırlı olurdu, rakipler ortaya çıkınca iş aksardı, satılamayan mallar alındığı değerin altında indirime girerdi ve zarar hanesine yazardı.

Günümüzde bir mağazayı bu şekilde yönetmek neredeyse imkansız. Çünkü hemen her iş dalının pazarda yeterli doygunluğa ulaşamayacak kadar çok rakibi var. Ürünlerin fiyatları son derece değişken ve vitrinde kalma süreleri kısa. Karlılık son derece düştüğü için de, satış alanlarından maksimum dönüşün alınması gerekiyor.

Müşteriyi, tanımak, onu anlamak ve onun daha çok harcama yapmasını sağlamak bir sanat dalı haline geldi. Bunu etkin biçimde yapmanın tek yolu ise teknolojiyi doğru bir biçimde kullanmaktan geçiyor.

Perakendenin geleceği burada

Eskiden mağazaların içine konan kameralar sadece güvenlik amaçlı kullanılırdı. Bugün kameralar mağazaların yönetimi için en önemli yardımcınız… Tabi ki Sensormatic Mağaza İçi Analiz Platformu RetailNext kullanıyorsanız… Sadece kameralar değil, wifi/BLE sensorler ile birlikte herhangi bir veri kaynağı da platforma eklenerek trafik ve dönüşüm oranları farklı parametreler ile zenginleştirilebilir. Örneğin personel takip sistemleri, hava durumu vb..

Mağazada neyi analiz edeceksiniz? Öncelikle elbette müşteri hareketleri. Eğer müşteriye daha iyi hizmet verebilmek istiyorsak, öncelikle sorunların ne olduğunu bilebilmemiz lazım. Müşteri hareketleri bizim dükkanımız hakkında doğru ve yanlışları bize aktaracaktır. Örneğin; müşterinin nerede daha çok vakit geçirdiği bizim doğru yaptığımız ve sayısını artırmamız gereken şeyler konusunda bilgi verecektir. Ancak aynı şekilde müşterinin dükkanda hiç uğramadığı alanlar konusunda bilgi sahibi olmak, yanlışların düzeltilebilmesi için bize fırsat verecektir. Acaba oraya erişimi engelleyecek bir şeyler mi koyduk yoksa birlikte kullandığımız ürün grupları mı yanlış… Tedaviden önce teşhisi sağlayacak araçlara ihtiyacımız var.

Nasıl takip edeceğiz?

Mağazanızı yakından kontrol etmek aslında, elinizdeki teknolojiler ve üstüne koyacağınız birkaç yenilikle mümkün. Örneğin eskiden güvenlik kameraları olarak kullandığınız cihazlar, doğru değişikliklerle mağazanızın içinde neler olup bittiğini, kimin nereye gittiğini, nerede ne kadar kaldığını analiz eden bir yapı haline dönüşebiliyor. Bunun yanında wi-fi ve bluetoothu açık olan telefon sahiplerinin mağaza içinde ne zaman nereye gittiğini ve ne kadar kaldığını gösterebiliyor. Müşterinizin mağazanızda bulunduğu yer ve zamana dair bilgiler de analiz raporuna dahil ediliyor: Dükkanınızın çevresinin hava durumu verileri, yaptığınız kampanyalar ve bunların takvimleri…Tüm bu veriler tek elde toplanarak görsel raporlar elde ediliyor.

Bu çalışmalardan ne çıkacak?

Farklı yöntemlerle toplanan veriler, RetailNext süzgecinden geçtikten sonra, size bir web yönetim paneli ve mobil uygulama vasıtasıyla bilgi olarak sunulacak. Buradan mağazanızda olan bitenleri inceleme fırsatı bulacaksınız. Bunun yanında yine mağazanızın istek ve ihtiyaçlarına göre size özel raporların da sunulması söz konusu olabilecek. Ancak en önemlisi, acil hareket etmeniz gereken durumları bilebilmeniz ve hızlı adımlar atabilmeniz için gerçek zamanlı alarmlar oluşturabileceksiniz.