Dünyadaki gelişmelerle ve kaynakların azalmasıyla birlikte ülkeler arasındaki yenilikçilik yarışı iyice artıyor. Ülkeler hem kaliteli eğitimi toplumun bütün kesimlerine adil olarak yayma yarışı, hem de eğitimde kalitenin arttırılması için değişik planlar yapıyor, değişik programlar uygulamaya koyuyorlar. Dünyanın en gelişmiş ülkesi Amerika Birleşik Devletleri de (ABD) bu konuda öncü bir rol oynuyor.

“… Geleceğin liderliği, öğrencilerimizi özellikle (STEM) fen, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında nasıl eğiteceğimize bağlıdır (Obama, 2010).”

Bu kapsamda eğitim faaliyetlerine yön veren ABD’de STEM bir devlet eğitim politikası haline gelmiştir. Başkan Barack Obama geleceğin liderliğinin öğrencilerin özellikle STEM alanlarında nasıl eğitileceğine bağlı olduğunu söyleyerek STEM’in ne kadar önemli bir konu olduğunu belirtmektedir. ABD’de Öğrencilerin STEM becerileri ile donatmak için ayrılan bütçe 2014, 2015 ve 2016 yıllarında toplam 9 milyar dolardır.

Stem Sistemi, ülkeler için teknolojik ve ekonomik gücünü korumada önemli bir unsur olarak görülüyor. Ekonomi, inovasyon ve eğitim alanlarını etkileyecek olan bu sistem; çocukları inovasyon yapabilen, icat yapabilen, özgüven sahibi, teknolojik okuryazar ve lider vasıflı bireyler haline getiriyor.

Ülkemizde STEM sisteminin en büyük oyuncularından biri olan Edu Play, eğitici oyuncaklarıyla çocukların analitik düşünme yetkisine katkı sağlıyor. Edu Play ile oynayan çocukların ileride bilimsel ve teknik uygulamalara daha çabuk adapte oluyor. STEM Sistemiyle çocukların öğrenerek eğlenmelerini ve keyifli vakit geçirmelerini sağlayan Edu Play eğitici oyuncakları, geleceğin bilim insanlarının yetişmesine katkı sağlıyor.