Burgan Bank, 2024 yılının birinci çeyreğinde vergi öncesi kârını 1,1 milyar TL, net kârını ise 821 milyon TL olarak açıkladı.

Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç, “Yılın birinci çeyreğinde de güçlü mali yapımız, gelişen teknolojimiz ve etkin risk yönetimi kabiliyetimizle istikrarlı finansal sonuçlara imza atarak ülke ekonomisine katkı sağlamayı sürdürdük” diye konuştu.

 

Burgan Bank, 2024 yılının ilk üç ayına ait finansal sonuçlarını duyurdu. Burgan Bank, 2024 yılının birinci çeyreğinde 821 milyon TL net kâr açıkladı.

Konsolide aktif büyüklüğü 95,3 milyar TL olarak gerçekleşen Burgan Bank’ın, 31 Mart 2024 itibarıyla ekonomiye sağladığı kredi desteği; 54,1 milyar TL’si nakdi olmak üzere toplam 71,2 milyar TL olarak gerçekleşti. Burgan Bank’ın konsolide mevduat toplamı ise 39,1 milyar TL olarak gerçekleşti. Banka, sektör ortalamasının üzerinde seyrine devam eden ve yüzde 19,1 seviyesinde gerçekleşen sermaye yeterlilik oranı ile ekonomiye olan desteğini sürdürmüş olup, konsolide sermaye yeterlilik oranını ise yüzde 17,7 olarak gerçekleştirmiştir.

 

ON Dijital Bankacılık, 2024 yılı müşteri hedefini 1 milyonun üzerine çıkardı

ON Dijital Bankacılık 2024 yılı ilk çeyrek itibarıyla müşteri sayısını geçen yılın aynı dönemine göre %79 artışla 750 bine çıkardı. Katma değeri yüksek ve çeşitlendirilmiş ürün gamı ile müşterilerine hizmet sunan ON, 2024 yılı için müşteri hedefini 1 milyonun üzerine çıkarırken, 5 yılda 5 milyon müşteriye ulaşmayı hedefliyor.

ON Dijital Bankacılık olarak, uzaktan müşteri edinimi pazar payını %5,55’e çıkardıklarını belirten Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç,Perakendeden otomotive kadar farklı sektörlerle hayata geçirdiğimiz güçlü iş birlikleri sayesinde, vadettiğimiz kazançlı ve kolay bankacılığı sunmayı başardık. Ayrıca birçok sektörde giderek artan bayi kredi ağımızla tüketici finansmanında da ürün yelpazemizi genişletiyoruz. Güçlü alternatif dağıtım satış kanallarımız sayesinde özellikle kredi ürünlerimizi bu dönemde 2023 yıl sonuna kıyasla yüzde 4 oranında büyüttük. Dijital Bankacılık olarak mevduat hacmimizi ise rekabetçi ürünlerimiz sayesinde yüzde 14 oranında artırarak çok iyi bir gelişim yakaladık. Yılın ilk çeyreğinde dijital kredi satışlarımızda %64, yatırım müşteri sayışımızda ise %237 oranında bir artış yakalayarak hızlı büyümemizi sürdürdük. İlk çeyrek itibarıyla ON Dijital Bankacılık platformumuzun müşteri sayısını ise geçen yılın aynı dönemine göre %79 artışla 750 bine çıkardık. Teknoloji yatırımlarımız ile 2024 Mart sonu itibarıyla uzaktan müşteri edinimi pazar payımızı %5,55’e çıkarırken, fon müşteri sayımızı bu çeyrekte %333 oranında artırdık. Önümüzdeki dönem hayata geçireceğimiz yeni dijital servis ve iş modelleriyle ses getirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Birikim Yönetimi müşterileri yatırım ürünleri büyüklüğü 24 Milyar TL’ye ulaştı

Burgan Bank Birikim Yönetimi müşterilerinin yatırım ürünleri büyüklüğünün 24 milyar TL’ye ulaşarak yılın ilk çeyreğinde %43 artış gösterdiğini belirten Murat Dinç sözlerine şöyle devam etti: “Birikim Yönetimi’nde yatırım ürünlerine odaklı yönetimimiz ile müşterilerimize Burgan Bank ve Burgan Yatırım’da geniş bir yatırım evreni sunarak, her piyasada işlem yapabilir olmasını sağlıyoruz. 2024 yılında müşterilerimizin yatırım fonları, tahvil, eurobond, hisse senetleri başta olmak üzere yatırım ürünleri büyüklüğü toplam varlık büyüklüklerinin %50’sini geçti. Geçtiğimiz yıl hayata geçirdiğimiz Burgan FX, Burgan Robo ve Burgan Fon Evreni platformları müşterilerimiz tarafından ilgiyle karşılandı ve mobil uygulamamızda en çok ziyaret edilen alanlar oldu.”

 

Kurumsal ve Ticari Bankacılık ilk çeyrekte büyümeye devam etti

Ticari Bankacılık alanında büyümenin 2024 yılında da devam ettiğini belirten Murat Dinç, “2024 yılının ilk çeyreği özellikle gayrinakdi kredilerde büyüme sağladığımız bir dönem oldu. Bu doğrultuda gayrinakdi kredilerimizde %17, akreditiflerde %26 artış sağladık. Nakit Yönetimi tarafında da bu yılın ilk çeyreğinde işlem hacimlerimizdeki artışın devamında örneğin SGK tahsilatlarımızda geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 86 büyüme gerçekleştirdik” dedi. Sonuç olarak ilk çeyrekteki faaliyetlerimizin kârlılığımıza yansıması geçen yılın aynı dönemine göre %112’lik bir büyüme ile oldu. Ticari ve Kurumsal Bankacılık alanında faktoring gibi yeni finansal çözümlerle müşterilerimize sunduğumuz desteği çeşitlendirmeye devam ediyoruz” dedi.

 

Burgan Yatırım’ın kuvvetli büyümesi devam ediyor

Burgan Yatırım’ın gerçekleştirdiği yeniden yapılandırma sürecinde teknoloji ve aynı zamanda insan kaynağı yatırımları ile büyümeye devam ettiğini belirten Murat Dinç, konuyla ilgili şöyle konuştu, “Teknoloji, dijital kanallar, insan kaynağı ve reklamlar gibi birçok alanda yapılan yatırımların geri dönüşünü kısa zamanda alan Burgan Yatırım, müşteri sayısında yüzde 182 ve insan kaynağında yüzde 32 artış göstererek sektöründe büyüme kaydetmeye devam etti. Yatırımlarının yanında geçen yılın aynı dönemine göre komisyon gelirlerini yüzde 109, kredi gelirlerini yüzde 161 artırdı. Yine aynı dönem içerisinde kârlılığını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 44 artırarak büyümesini sürdürdü. 2024’ün ilk çeyreğinde 9 şirketin halka arzına aracılık etti. Ayrıca, Burgan Yatırım’ın yurt içi ve yurt dışı model portföy önerileri BIST ve Nasdaq endekslerinin üzerinde getiri sağlayarak pozitif ayrıştılar” dedi.

 

Burgan Leasing pazar payını ilk çeyrekte yüzde 10’un üzerinde gerçekleştirdi

Burgan Leasing’in çok başarılı bir çeyrek ortaya koyduğunu belirten Murat Dinç sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu çeyrekte Burgan Leasing, makine ekipman bazlı işlemlere yoğunlaşırken, ihracata yönelik imalat yapan firmaların yatırımlarında büyümesini sürdürdü. Burgan Leasing, 2024 Mart sonu itibarıyla 2023 yıl sonuna göre göre aktif büyüklüğünü yüzde 7 artırarak 13,1 milyar TL’ye ulaştırdı. Burgan Leasing Mart 2024 itibarıyla 340 milyon TL kâr elde ederek banka kârlılığına katkısını sürdürürken, öncelikli hedefi olan küçük tutarlı işlemlerde, 2024 Mart sonu itibarıyla pazar payını yüzde 10’un üzerinde gerçekleştirmiş ve sektörün önemli oyuncularından biri olmaya devam etmiştir. 4.000 araca ulaşan filo kiralama iş kolumuzda, elektrikli ve hibrit araçların payı yüzde 19 seviyesindedir. Filo kiralama iş kolumuzda; kira süresi biten araçlarımızın tamamına yakınını yenileyerek; ulusal ve uluslararası müşterilerimizin memnuniyetini artırdık.”