Fintech dünyasının şimdilik pek öne çıkmayan alanlarından birini de müşteri yaşam döngüsü yönetim çözümleri oluşturuyor. Bu yazılımlar sayesinde finans kurumları müşteri deneyimini artırarak, yeni müşteriler elde etmek için yenilikçi yöntemleri kullanabiliyor. Bu alanda yükselen isimlerden biri olan İrlanda merkezli Fenergo, en yakın zamanda Orta Doğu pazarında varlığını güçlendirmek istiyor.

Fenergo bu amaçla Abu Dhabi’de yeni bir ofis açarak, onboarding ve müşteri yaşam döngüsü yönetim yazılımlarına ilişkin çözümlerini Orta Doğu’daki müşterilerine sunmaya başladı. Kısıtlayıcı regülasyonlar nedeniyle finans kurumları için yeni müşteri bulmanın zaman ve maliyet açısından giderek zorlaştığına değinen Fenergo CEO’su Marc Murphy, bunun kendileri için “kusursuz fırtına” demek olduğunu belirtti.

Müşteri elde etme alanında devir değişiyor

Bankalar bu konuda geride kaldığında müşteri deneyiminin kalitesi düşüyor ve maliyetler artıyor. Murphy ise Fenergo’nun “Dünyanın dört bir yanındaki regülasyonlara uygun çözümler üretmek için kullandığı bütünleşik yaklaşım sayesinde, müşterilerine operasyonel verimlilik ve daha iyi müşteri elde etme deneyimi yaşattıklarını” söylüyor.

Kuruluşu 2009 yılına kadar uzanan Fenergo, Finovate verilerine göre son dört yılda ortalama yüzde 100 büyüme göstermeyi başardı. Geçtiğimiz yıl aldığı 96 milyon dolarlık fonlama sonucu Singapur ve Japonya operasyonlarını genişleten Fenergo, haritanın diğer tarafında da Orta Doğu seferini başlatmış görünüyor.