İsviçre’nin bilinen brokerajlarından Dukascopy kendi mobil ödeme çözümünü pazara sunduğunu duyurdu. Bir süredir beta aşamasında testleri devam eden mobil ödeme sisteminin yüksek rekabet içeren bir pazarda nasıl bir performans izleyeceği merak ediliyor. Bunun en büyük sebebi ise Dukascopy’nin taze bir fintech girişimi değil, tüm regülasyonlarla uyumlu bir banka olması.

Forex ticaretinde faaliyet gösteren pek çok brokeraj bugüne kadar müşteriler arası para transferi için kendi çözümlerini yayınlamış, çoğu başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Dukascopy’nin regülasyonlarla uyumlu çalışan bir banka olması ise ona önemli bir farklılık sağlıyor.

Dukascopy Bank müşterileri eğer mobil ödeme hizmetinden faydalanmak isterlerse, kurumun yayınladığı şifreli iletişim sağlayan mobil uygulamayı indirmek veya ürünün web sürümünü kullanmak durumundalar. Bir süredir kullanımda olan Dukascopy Connect adlı iletişim uygulamasının üzerine kurulu olan mobil ödeme servisi, iPhone cihazlar için App Store üzerinde, Android için de Google Play’de yerini almış durumda.

Tamamı Dukascopy Bank SA’e ait olan, Avrupa Birliği yasalarına karşı sorumlu bir elektronik para kuruluşu (EMI) olan Dukascopy Payments’in müşterileri, kayıt yaptırarak mobil ödeme servisini kullanabilecekler. Mobil cüzdanı kullanan iki Dukascopy müşterisi arasında para takası sadece cep telefonu numaralarının bilinmesiyle gerçekleştirilebilecek. E-cüzdanı hem kredi kartı hem de banka kartıyla kullanmak mümkün. Müşteriler aynı zamanda bu platform üzerinden beş ayrı döviz kurunda işlem yapabilecekleri kendi fonlarını da yönetebilecekler.