Mobil ödeme teknolojilerini inceleyen BI Intelligence raporu, bu sistemlerle yapılan işlemlerin her yıl büyük oranlarda artarak 2020 yılı sonunda 503 milyar dolarlık hacme ulaşacağını ortaya koydu. Başta Apple, Google ve Samsung olmak üzere teknoloji devlerinin de büyük yatırımlar yaptığı mobil cüzdanlar ve mobil ödeme sistemleri, bugün sadece teknoloji değil finans dünyasından ve startup ekosisteminden de yoğun şekilde besleniyor.

Mağazalarda kartsız ödeme teknolojilerinin henüz tüketiciler ve tüccarlar tarafından yeterince benimsenmediğine dikkat çekilen araştırma sonuçlarına göre, bu yıl sonunda 75 milyar dolar işlem hacmine ulaşması öngörülen mobil ödeme sistemleri; önümüzdeki dört yıl içinde yüzde 80 bileşik büyüme oranını koruyacak.

Kullanıcı gizliliğinin büyük önem taşıdığı günümüzde, gelişmiş güvenlik önlemleri, işlemleri daha hızlı tamamlama ve müşterilere sunulabilen sadakat programlarıyla ön plana çıkan ve bu üç sütun üzerinde yükselen mobil ödeme, her yıl daha da hızlı büyüyecek ve 2020 yılı sonunda dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca mobil cüzdan kullanıcısı, toplamda yarım trilyon dolarlık işleme imza atacaklar.

NFC desteği bulunan ödeme noktalarının (POS) ve uyumlu diğer teknolojilerin yaygınlaşmasıyla birlikte, kullanıcı tarafında da benimseme hızının artmasını bekleyen BI Intelligence, 2020 yılında 150 milyon ABD’linin mobil ödeme sistemlerine geçeceğini hesaplıyor.