Self servis ödeme hizmetleri sağlayıcısı USA Technologies (USAT) tarafından yayınlanan 2016 ilk çeyrek mali raporda büyümenin arttığı görülüyor. BI Intelligence raporunda ise bu büyümenin büyük oranda dijital ödeme yöntemlerinin popülaritesindeki artışa bağlı olduğu belirtiliyor.

Yeni nesil ödeme sistemlerine gösterilen ilginin giderek yaygınlaşması sayesinde, kart ve mobil cüzdan kullanımı artarken, USAT de bu trendi kola makineleri ve kiosklar gibi self servis ödeme noktalarına uygulayarak avantaja dönüştürüyor.

Kurumun geliştirdiği nakitsiz ödeme yöntemi ePort Connect, USAT’in ilk çeyrekte hem müşteriler hem de lokasyonlar bazında genişlemesinin önünü açmış. Toplam 11 bin ile önceki yıla oranla yüzde 21 daha fazla müşterisi bulunan USAT, ePort Connect ile bağlanan lokasyonlarda ise yüzde 33’lük artış ile 401 bin konuma ulaşmış durumda.

Otomat işletenler de mobil cüzdana sıcak bakıyor

Şirketin kurulum yaptığı yeni lokasyonların onda dokuzu ise mevcut müşterilere ait. Bu da mevcut USAT müşterisi self servis makine işleticilerin, nakitsiz ödeme için gerekli adımları attığını gösteriyor. Şirketin beklentisi, önümüzdeki yıllarda tüm sektörün nakitsiz ödeme sistemleri etrafında şekillenmesi yönünde.

USAT’in otomatlarda dijital ödeme yöntemlerine geçmesi sonucu ülke genelinde mobil cüzdan kullanımının da artması bekleniyor. Zira bu self servis makineleri aslında birer işletme gibi çalışıyor. Pek çok tüketici alışverişini bu makinelerden yapıyor ve ödemelerin mobil cüzdanlar üzerinden gerçekleşmesi, yeni nesil ödeme yöntemlerinin de yaygınlaşmasına önayak oluyor.