Sosyal medya kullanıcılarının bir numaralı adresi Facebook, bugünlerde kurucusu ve CEO’sunun çalınan sosyal medya hesaplarıyla gündemde. Kendisinin diğer sosyal ağlar üzerinde çok aktif olmadığını biliyoruz. Yine de LinkedIn, Twitter ve Pinterest hesapları olan Zuckerberg, “OurMine Team” isimli korsanların saldırısına uğradı ve sosyal medya hesapları ele geçirildi.

Profesyonellere yönelik sosyal ağ olarak bilinen LinkedIn, geçtiğimiz haftalarda kullanıcılarına mesaj atarak şifrelerini değiştirmelerini önermişti. Mark Zuckerberg ise mesajlarını kontrol etmemiş olacak ki böyle bir mağduriyet yaşamış. Buradan tüm kullanıcıların ders çıkarması ve LinkedIn uyarı mesajı gelmediyse bile önlem adına şifrelerini değiştirmeleri gerekiyor.

En son tweetini 2012 yılında gördüğümüz Zuckerberg’in hesaplarının hack’lendiği bilgisi Ben Hall’in attığı tweetle ortaya çıktı. Saldırıdan sonra şirket hesabı dondurup tekrar açmış. Bilgisayar korsanlarının aynı zamanda Instagram hesabının giriş bilgilerini de ele geçirdiği sanılsa da henüz bu konuda kesin bilgi bulunmuyor.