Geçtiğimiz haftalarda uygulamanın renklerinin değişmesiyle gelen güncelleme çok tepki çekmişti. Şimdi ise fotoğrafların görünme sırası değişti. Instagram Facebook’un izinde diyebiliriz. Bugüne kadar fotoğraflar yayınlanma tarihine göre görüntüleniyordu. Artık fotoğraflar beğeni sırasına göre yayınlanıyor. Bu değişim algoritması Facebook’taki başlıca haberler kısmına çok benziyor.

Bu güncelleme ile takipte olduğunuz, beğendiğiniz fotoğraflar size ilk sırada ulaşacak. Instagram Mart ayından beri bu değişim üzerinde çalışıyordu. Sıralama düzeni yapılırken kullanıcıların ilgi alanı, fotoğraf popülaritesi ön plana çıkıyor. Değişiklik son gelen güncellemeyle birlikte kullanıma sunuldu. Kısa sürede tüm kullanıcılara ulaşması bekleniyor.

Fotoğraf paylaşma servisi olan Instagram araştırmasına göre bu değişim zorunluydu. Çünkü kullanıcıların neredeyse %70’i paylaşılan fotoğraflara yetişemiyordu. Takip edilen hesaplar, ilgi alanlarına göre şekillenen yeni güncellemeyle artık bu sorun ortadan kalkacak.