LinkedIn için bir süredir düzensiz büyüme gibi konular nedeniyle tehlike çanlarının çaldığı söyleniyordu. Microsoft bu duruma el attı ve 26,2 milyar dolarlık nakit ödeme karşılığında profesyonellere yönelik sosyal ağı bünyesine kattığını açıkladı.

Microsoft CEO’su Satya Nadella bizzat yaptığı açıklamada, LinkedIn’in mevcut patronu Jeff Weiner’ın pozisyonunu koruyacağını belirtirken, Office 365’in kurumsal müşterilere ulaştırılmasında profesyoneller ağının gücünden de faydalanacaklarını ifade etti.

Tamamı nakit olarak gerçekleştirilen ödeme sonrası tahmin edileceği üzere LinkedIn’in borsadaki hisseleri de adeta tavan yaptı. Neredeyse yüzde 50 değer artışı gören LinkedIn için ödenen para, aynı zamanda Microsoft’un kendi tarihinde gerçekleştirdiği en büyük bütçeli alım olarak öne çıkıyor. Satın alma işleminde yasal sürecin 2016 yılı sonuna doğru tamamlanması bekleniyor.

Konuyla ilgili Jeff Weiner’ın açıklaması ise şu şekilde oldu: “Dünya insanlarının yeni fırsatlara bağlanma yolunu değiştirdiğimiz gibi, Microsoft ile kurduğumuz bu yeni ilişki ve onların bulutuyla LinkedIn’in ağının birleşmesi, bize aynı zamanda dünya insanlarının çalışma biçimlerini değiştirme olanağı tanıyacak. Son 13 yılda benzersiz bir şekilde profesyonelleri birbiriyle bağlantıda tutarak onların daha üretken ve başarılı olmalarını sağladık. Şimdi ise ekibimin başındayım ve hikayemizin bir sonraki bölümünde neler olacağını merakla bekliyorum.”