Finansal teknoloji firmalarının ve yatırımcıların birbirileriyle daha iyi iletişim kurması amacıyla, Birleşik Krallık ve Güney Kore arasında “fintech köprüsü” oluşturuluyor. Bu işbirliktelikle her iki ülkede yapılacak olan finansal servislerdeki inovasyonların ortaklaşa geliştirilmesi ve trendlerin birlikte takip edilmesi planlanıyor.

Brexit’in Olası Kötü Sonuçlarına Karşı B Planı Hazır

“Fintech” denilince akla gelen ilk ismin İngiltere ve Londra olduğu bir gerçek. Sektördeki gelişmelerin hükümet tarafından desteklenmesi sayesinde, fintech’in merkezi durumundaki İngiltere’de finansal teknolojiler konusunda hizmet veren firmaların 6,6 milyar sterlin civarında kâr elde ettiği ve 60 binden fazla insanın da bu sektörde istihdam edildiği biliniyor. Tüm bu olumlu verilere rağmen, “Brexit” oylamasının sonucu dolayısıyla İngiltere’nin bu gücü sürdürebilmesi için analistler B planının hazırlanması gerektiği konusunda hemfikir. Güney Kore ile kurulan köprünün de bu konudaki önemli hamle olacağını düşünüyorlar.

brexit

Teknolojik Altyapı İyi ama Güney Kore’de Deneyim Eksikliği Var

Güney Kore cephesinde güçlü bir teknolojik altyapı olmasına rağmen fintech dünyasına yeni adım attıkları için yönlendirilmeye ihtiyaçları olduklarını yetkililer de kabul ediyor. Çok güçlü altyapıları olmasına rağmen fintech için deneyim eksiklikleri olduğunu düşünen yetkililer bunun çözümü için de İngiltere ile ortak çalışma içine girmenin en akıllıca çözüm olduğunda birleşiyor. Hong Kong ve Singapur gibi ülkelerdeki atılımlar da hesaba katılınca İngiltere ile kurulacak olan fintech köprüsü, Güney Kore’yi Asya’daki önemli “fintech hub’ı” haline dönüştürecek.