Üretkenlik uygulamalarına kafayı fena halde takan Microsoft, yapay zeka destekli takvim uygulaması Genee’yi satın alacağını duyurdu. Yazılım devi, resmi blogunda yaptığı açıklamada Genee ile her türlü konuda anlaştıklarını, bu işbirliğinin ardında da Office 365 uygulamasında bulut tabanlı yeni özellikler ekleyeceklerini belirtti.

Mail İçeriklerini Analiz Ederek Takvimi Güncelliyor

Office 365 uygulamalarında üretkenlik artırıcı pek çok yeni özellik duyuracaklarını söyleyen Microsoft yetkilileri, söz konusu yeni servisler için Genee takımından faydalanacaklarını belirttiler.

Aslında Genee çok da eski bir uygulama sayılmaz. Sadece bir sene evvel beta testine açılan Genee, kullanıcıların mail yazışmalarıyla dijital takvimleri arasındaki koordinasyonu sağlayan bir uygulama olarak göze çarpmıştı.

Microsoft Genee'yi Satın Alıyor

Son derece basit ve kullanışlı bir mantık izleyen Genee, kişinin mailindeki bilgileri tarayarak, anahtar kelimeleri belirliyor. Söz gelimi bir hafta sonra toplantı yapılması kararlaştırılan mail içerisinde Genee uygulaması da CC’de varsa otomatik olarak takvime bu toplantı ilave ediliyor.

Ofisin Hazır, Yarın Gel Başla

Bundan böyle sadece Microsoft bünyesinde yer alacak olan Genee, 1 Eylül itibarıyla resmen kullanıma kapanacak. Microsoft içerisinde konumlandırılacak olan Genee’nin kurucu ortakları da, yazılım devinin Office 365’i geliştirmesi konusunda kafa yoracaklar.