Yapılan son araştırmalar gösteriyor ki, akıllı telefon pazarında para kazanmayı başaran sadece iki firma var: Apple ve Samsung. Cannaccord Genuity tarafından yapılan pazar araştırmasında akıllı telefon sektöründe faaliyet gösteren tüm markalar masaya yatırıldı. Firmaların ürettikleri tüm modeller ve bunların geliştirilmesi için gereken kaynakların irdelendiği araştırma sonucunda sadece Apple ve Samsung’un gün sonunda kârlı çıktığı ortaya konuldu.

Apple ve Samsung Dışındakiler Zarar Ediyor

Akıllı telefon sektöründe faaliyet gösteren tüm firmaların değerlendirilmeye alındığı pazar araştırmasında, Apple’ın en kârlı şirket olduğu ortaya çıktı. Son elde edilen verilere göre yüzde 38 kâr marjı yakalayan Apple’ın hemen ardından yüzde 17 kâr marjına sahip Samsung geliyor.

smartphone-profit-share-q2-2016

Diğer markaların deyim yerindeyse nal topladığı araştırma sonucunda, HTC ve Microsoft’un yüzde 22’lik zararla son çeyreği kapattığı ortaya çıktı.

Son dönemlerde büyük bir çıkış yakalayan LG’nin bile kâr elde edemediğini ortaya koyan araştırmaya göre, 2016’nın ikinici çeyreğinde LG’nin akıllı telefon pazarındaki zararı yüzde 5 civarında.

Motorola’yı satın alan Lenovo’nun da yüzde 10’luk kayıpla ikinci çeyreği kapattığı kayıtlara geçti.