Recode tarafından yapılan habere göre Apple’ın yeni bilgisayarlarını 27 Ekim’de düzenleyeceği etkinlikte tanıtması bekleniyor. Uzun zamandır Macbook’larda önemli bir değişiklik yapmayarak hayranlarını üzen Apple’ın ekim ayının sonunda düzenleyeceği entinlikte büyük yeniliklerle katılımcıların karşısına çıkacağı söyleniyor.

macbook

Yeni MacBook Ne Zaman Çıkacak?

Yakın zaman içinde yeni işletim sistemleri MacOS Sierra’yı kullanıma açan Apple’ın bu hamleden sonra yeni bilgisayarlarını da tanıtacağı biliniyordu ama ketumluğuyla ün salan Apple’dan bir türlü resmi açıklama gelmiyordu.

Ortalıkta dolaşan yeni MacBook dedikodularının büyük kısmı gerçeğe dönüşecek gibi duruyor, zira Apple hakkında yaptıkları haberlerin büyük kısmının doğru çıktığı Recode sitesi de firma içinden bu söylentiyi doğruladıklarını açıkladılar.

Söylenene göre ekim ayı sonunda yeni MacBook’ların tanıtımı yapılacak ve özellikle Amerika’da tüketimin zirve yaptığı tatil sezonunda da satışa sunulmuş olacak.

macos-sierra

Yeni MacBook Pro Hangi Özelliklere Sahip Olacak?

Ortada birçok dedikodu dolaşıyor olsa da, yeni MacBook’larda bulunacağına kesin gözüyle bakılan özelliklerin başında klavyenin yer alacak olan OLED bar geliyor. Multimedya tuşlarını klavyenin üzerine dokunmatik bir bara sığdırmayı planlayan Apple’ın, birçok ek özelliği bu bölüme yerleştireceği iddia ediliyor.

Öte yandan Touch ID, USB-C ve Thunderbolt 3 teknolojilerinin de yeni MacBook’larda kullanılacağı söyleniyor. Oyunlarla arasının çok iyi olmadığı bilinen MacBook Pro’ların bundan böyle daha güçlü ekran kartlarıyla piyasaya sürüleceği, yeni nesil MacBook Pro’ların oyunculara yönelik olacağı da belirtilenler arasında.

macbook-key-depth

Yeni MacBook’larda USB Girişi Olacak mı?

iPhone 7 ile sıra dışı bir hamleye imza atarak 3,5 jack girişini ortadan kaldıran Apple’ın tıpkı MacBook modelinde olduğu gibi MacBook Pro’da da USB girişini kaldıracağı iddia ediliyor. Böyle bir durum olması halinde, yine iPhone 7’de kulaklık girişinde uyguladıkları gibi USB-C girişini klasik USB’ye dönüştürecek ek aparatlar satacakları da söylenenler arasında.