Apple, dün akşam saatlerinde San Fransisco’da düzenlediği etkinlikte yeni teknolojilerini tanıttı. Her zaman olduğu gibi yine Apple’ın CEO’su Tim Cook’un sunumuyla gerçekleşen etkinlikte, herkesin merak ettiği yeni akıllı telefonları iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın yanı sıra, Apple Watch Series 2 ve Apple AirPods da görücüye çıktı.

Carpool Karaoke Sürprizi

Etkinliğin başında izleyicilere eğlenceli bir sürpriz yapıldı. Tüm dünyada büyük ses getiren eğlence programı Carpool Karaoke’de Tim Cook’un boy göstermesi büyük şaşkınlık yarattı. Programın sunucusu James Corden’ın eğlenceli sohbeti ve Tim Cook’un da eşlik ettiği Sweet Home Alabama şarkısı ile etkinlik alanına gelmeleri güzel görüntüler oluşturdu.

tim-cook-pharrell-james-corden-carpool-karaoke-01

Sahneye çıktıktan sonra Apple’ın elde ettiği başarılardan bahseden Tim Cook, şu zamana kadar 1 milyar iPhone sattıklarının altını çizdi. App Store’un da rekorlarına değinen Tim Cook, App Store üzerinden tüm dünyada 140 milyar defa uygulama indirildiğini söyledi.

Mario’nun Babası Sahnede

apple-liveblog0083

Tim Cook uygulamalardan bahsederken son derece sıra dışı bir ismi, Super Mario oyunlarının yaratıcısı Shigeru Miyamoto’yu sahneye çağırdı. Kalabalığın çılgın tezahüratları arasında sahneye çıkan Miyamoto, yeni geliştirdikleri Super Mario Run isimli oyunu ilk kez Apple kullanıcılarına sunacaklarının müjdesini verdi. Tek elle kontrol edilebilecek Super Mario Run’ın toplu taşıma araçlarında kolayca oynanabileceği belirtildi.

Pokémon Go Apple Watch’a Geliyor

Apple’ın yenilik başlatan ürünü Apple Watch’ın tanıtımına geçen Tim Cook, bu sefer sahneye oyun dünyasının bir başka fenomeni, Pokémon Go oyununun yapımcı firması Niantic’ten John Hanke’yi çağırdı. Yaz aylarına damgasını vuran Pokémon Go oyununun yapımcısı John Hanke, 500 milyon defa indirilen oyunlarının yakın zaman içinde Apple Watch’a geleceğinin sürprizini verdi.

apple-liveblog0214

Yeni Apple Watch’un “Series 2” olarak adlandırılacağını belirten Apple yetkilileri, gelişmiş işlemcisinin yanı sıra su geçirmez olacağının da altını çizdiler. İçinde GPS özelliğini de barındıracak olan Apple Watch Series 2, özellikle telefonunu evde bırakıp spora çıkanlar için tercih sebebi olacak. Piyasaya sürüleceği tarih olarak da 16 Eylül telaffuz edildi.

apple-liveblog0241

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın Teknik Özellikleri

Etkinliğin en önemli noktası hiç şüphe yok ki Aplle’ın yeni akıllı telefonları iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın özelliklerinin sıralandığı an oldu. Teknik özelliklerine geçmeden evvel yeni tasarımlarına ve tasarımdaki detaylara dikkat çeken Tim Cook, iPhone 7’nin beş farklı renk seçeneği ile piyasaya sürüleceğini açıkladı. İki farklı siyah tonu bulunduracak olan telefonun özellikle parlak siyah “Jet Black” rengi çok dikkat çekti.

apple-liveblog0364

Telefonun teknik detaylarını anlatmak üzere Phil Schiller sahneye çıktı. Sırasıyla izleyicilere tanıttığı yeni özellikler ise şöyle sıralandı:

Yeni İşlemci: iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ta A10 Fusion işlemcisi kullanılacak. A9’dan yüzde 40, A8’den yüzde 200 daha hızlı.

Su ve Toza Karşı Dayanıklı: IP67 standartlarında su geçirmezlik özelliğine sahip olacak iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın havuza düşmesinden endişe duymayacaksınız.

apple-liveblog0412

Batarya Kapasitesi Artırıldı: 14 saat konuşma, 12 saat internet kullanımı sunuluyor.

iPhone 7 Plus Çift Kamera İçeriyor: Her iki model de 12 megapiksel kamera içerirken iPhone 7 Plus’ta gelişmiş zoom özelliği sağlayan ikinci bir kamera bulunacak.

apple-liveblog0473

Kulaklık Girişi Kaldırıldı: En büyük değişikliklerden biri olarak, en yaygın standartlardan biri olan 3,5 jack girişi artık yok! Lightning girişli ya da Bluetooth destekli kulaklıklar kullanılacak. Ancak eski kulaklıklar için 3,5 jack girişini Lightning standardına dönüştüren aparat bulunacak.

Yeni AirPods Görücüye Çıktı: Önceki telefonlarında standart olarak gelen kablolu kulaklığı kablosuz hale dönüştürdüklerini açıklayan Tim Cook, 5 saat kullanım sunan şarjlı AirPods tanıtımını yaptı.

apple-liveblog0639

Çıkış Tarihleri:

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus – 16 Eylül
Apple Watch Series 2 – 16 Eylül
Apple iOS 10 ve watchOS 3 – 13 Eylül
macOS Sierra – 20 Eylül

Fiyatı Ne Kadar:

iPhone 7 – 649 dolardan başlayan fiyatlarla
iPhone 7 Plus – 769 dolardan başlayan fiyatlarla
Apple Watch Series 2 – 269 dolardan başlayan fiyatlarla
Apple AirPods – 159 dolar