Müşterilerine kendi markası altında bir dijital cüzdan sunmaya hazırlanan Citi, tıpkı JPMorgan’ın Chase Pay servisi gibi online, uygulama içinden ya da mağazalarda yapılan ödemelerde kullanabilecekleri bir uygulama hazırlıyor.

Akıllı telefonlar üzerinde kullanılacak mobil cüzdan, mevcut kart müşterilerine ek bir kullanım deneyimi sunacak ve Apple, Samsung ya da Google tarafından sunulan harici cüzdanlarla rekabet etmeyecek. Citi müşterileri online olarak ya da herhangi bir mobil uygulama üzerinden gerçekleştirmek istedikleri ödemelerde aynı kullanıcı adı ve parolayı kullanarak ödeme işlemini yapabilecekler. Citi kartıyla katıldıkları sadakat programları ve özel indirimler, yayınlanacak mobil cüzdan üzerinde de kullanılabilir olacak.

Online ve uygulama içi işlemler için MasterCard’ın MasterPass hizmetinden faydalanacağı belirtilen Citi Pay adlı uygulama, böylelikle ilk andan itibaren 33 ülkedeki yüz binlerce işletmenin desteğiyle çalışacak.

Citi müşterilerinin ister online, ister telefon üzerinden, isterse mağazalarda yapacağı ödeme işlemlerinde kesintisiz ve kolay kullanımlı alternatifler sunmak istediklerini belirten Citi Global Dijital Ödemeler Direktörü Barry Rodrigues, “Citi, 19 ülkede en hızlı büyüyen şehirlerdeki 100 milyonu aşkın müşterisiyle ödeme alanındaki inovasyonu global ölçekte hızlandırma sorumluluğunu üstleniyor.” açıklamasını yaptı.

Bu yıl bitmeden Singapur, Avustralya ve Meksika’daki müşteriler için yayınlanacak olan Citi Pay, ABD’ye 2017 yılının başında gelecek.