Maliye Bakanlığı ile birlikte bir seminer düzenleyen Bank of Finland, ülkedeki farklı sektörlerde blockchain ve dağıtık defter teknolojilerinin sağlayabileceği faydaları inceledi. Finlandiya’da blockchain alanında önde gelen araştırmacıların ve akademisyenlerin yanı sıra araştırma enstitüleri, devlet kurumları ve özel şirketlerden de katılım gözlendi.

Etkinliğin amacı, blokchain ve dağıtık defter teknolojileri tarafından sunulan imkanlar üzerine tartışma ortamı sağlamak ve bu alandaki en önemli ulusal oyuncuları, özel sektörün ve kamunun müşterek olarak finansal teknolojilerde yaşanan inovasyonu faydaya dönüştürecek ortak bir görüş ve stratejiye yansıtmak üzere bir araya getirmekti.

Toplamda on ayrı projenin katılımcılara sunulduğu blockchain seminerinde, tüm projeler blockchain teknolojisini sanayi, finans sektörü ve devlet idaresinde faydaya dönüştürecek uygulamalar geliştirmeye odaklanmıştı. Konuşmacılar ise VTT Technical Research Centre of Finland, Research Institute of the Finnish Economy (Etla), Aalto University, Lappeenranta University of Technology, Nets, Microsoft ve Fortum gibi oldukça geniş yelpazede, farklı uzmanlık alanlarından seçildi.

Açılış konuşmasını yapan Bank of Finland Müdürü Erkki Liikanen, bankanın ödeme ve finansal sistemleri teşvik etme ve gözetme konusunda kritik rol oynadığına dikkat çekerken, “Bizim görevimiz ödeme sisteminin ve genel finansal mekanizmaların güvenilirliğini ve verimliliğini garanti altına alırken, aynı zamanda aktif olarak bu sistemlerin gelişimine katkı sağlamaktır. Finans sektörünü şekillendiren yeni inovasyonlar için araştırma yapmak ve yenilikleri desteklemek de bu görevin bir parçasıdır” dedi.