Yılın ilk aylarında yaşanan kriz nedeniyle istifa etmek zorunda kalan Zenefits Kurucusu Parker Conrad’ın yerine CEO olarak göreve başlayan David Sacks, geçici olarak geldiği bu görevde ilk gün belirlediği tüm hedefleri tamamladığını ve CEO vazifesinden ayrılacağını açıkladı. Sacks Zenefits yönetim kurulunda başkan olarak ürün ve stratejiye odaklı çalışmayı sürdürecek.

Şirket bünyesinde şubat ayından gerçekleşen soruşturma sonucunda, Zenefits’in farklı eyaletlerde lisans almak için gerekli yasal süreçleri atlatan bir yazılım kullandığı ortaya çıkmıştı. Olaydan sorumlu tutulan kurucu CEO Parker Conrad istifa etmiş, yerine o güne kadar operasyonlardan sorumlu yönetici olarak çalışan David Sacks gelmişti.

Ancak yatırımcıları ikna etmek kolay olmadı. Mayıs 2015’te pazar değeri 4,5 milyar dolara ulaşan Zenefits, yatırımcıları memnun edebilmek için “şirkete dava açmama” koşuluyla şirketin yüzde 25 hissesini yatırımcılar arasında paylaştıracağını duyurmuştu. Bu hisse paylaşımı sonucunda ise online İK servisinin değeri 2 milyar dolara kadar düşmüştü.

Zenefits o krizi atlattı ancak yakın zamanda yine mahkemeler ve yasal sorunlarla baş etmek durumunda kaldı. David Sacks’in performansından yönetim kurulu ve hissedarlar memnun kalmış olsa da, yerine geçecek CEO’yu zor bir görev bekliyor.