Teknoloji dünyasında yılın ilk büyük halka arzını herkes AppDynamics’ten bekliyordu. Ancak Cisco, şirketi 3,7 milyar dolar karşılığında satın alarak Silikon Vadisi’ni ters köşeye yatırdı. San Fransisco merkezli girişimin halka arzında en fazla 1,7 milyar dolarlık pazar değerine ulaşılması bekleniyordu. Bu rakam, yapılan son yatırımla ulaşılan 1,9 milyar dolardan bile düşük olacaktı. Buna karşın Cisco, neredeyse iki katı teklif vererek AppDynamics’i bünyesine kattı.

Axios haberine göre Cisco’nun teklifi son anda netlik kazandı. Zira AppDynamics yöneticileri henüz geçtiğimiz haftaya kadar potansiyel halka arz yatırımcılarıyla görüşmelerini sürdürüyordu. Elbette bu satın alım, startup yatırımcıları için çok daha kârlı bir çıkış imkanı sağladı. Şirketler için yazılımlarının performansını takip ve analiz edebilecekleri çözümler sunan AppDynamics, sözleşme sonrası Cisco’nun “Nesnelerin İnterneti” iş biriminde internete bağlı akıllı cihazlar çatısı altında çalışmalarını sürdürecek. Startup CEO’su David Wadhwani ise yaptığı açıklamaya göre bu birimin başında kalmaya devam edecek.

Geçtiğimiz yılın teknoloji şirketi halka arzları konusunda kısır geçmesi nedeniyle yatırımcıların gözü AppDynamics arzındaydı. Cisco’nun sürpriz hamlesinden sonra akıllarda aynı soru var: 2017’nin ilk büyük halka arzı hangi şirket olacak?