Bulut üzerinde çeşitli kurumsal servisler sunan Zoho, online ödeme almak isteyen işletmeler için geliştirdiği Zoho Checkout adlı yeni ödeme sistemini tanıttı. Bu sistemle web site ya da herhangi bir ödeme donanımına gerek kalmaksızın, tamamen online olarak ödeme kabul edilebiliyor. Zoho Finance Suite paketinin bir parçası olarak sunulan Zoho Checkout, kullanıcılara hem tek seferlik hem de düzenli ödemeler toplama imkanı tanıyor. Ödeme sayfaları işletmeye özel olarak tasarlanabiliyor, web sitelerine gömülebiliyor ya da bir link olarak e-posta veya sosyal medya üzerinden paylaşılabiliyor.

Şirketin açıklamasına göre PCI DSS ile uyumlu olan, SSL şifreleme kullanan Zoho Checkout özellikle küçük işletmelere ve freelance iş yapanlara kartlı ödeme kabul etme imkanı sunuyor. Ödeme hizmetleri ABD’de WePay ve Stripe, Hindistan’da ise Razorpay ile entegre çalışıyor.

PYMNTS’a açıklama yapan Zoho Başkanı Raj Sabhlok, sundukları yeni hizmet ile öncelikli olarak nakit ödeme alan kitleyi ve kısa vadeli para toplaması gereken işletmeleri hedeflerini dile getirdi. Buna örnek olarak ise üniforma ve ekipman için yardım toplana bir lise futbol takımını verdi. Bu takımın bir muhasebe sistemi ya da ödeme işleme teknolojisi kullanmak için becerisi ve kaynağı olmak zorunda değil. Dahası, ödeme kabulünü web sitesi üzerinden yapmalarına da gerek kalmıyor. Zoho Checkout sayesinde ödemeler e-posta, link paylaşımı ve sosyal medya üzerinden gerçekleştiriliyor.

Ücretsiz olarak tek bir ödeme sayfası desteği veren Zoho Checkout, daha geniş kullanım seçeneklerine sahip 9 ve 29 dolarlık ücretli tarifeler de sunuyor.