Yeni nesil akıllı telefonlarda kullanılan güçlü işlemcilerin ve parlak, yüksek çözünürlüklü ekranların acısı pil ömründen çıkıyor. Pek çok telefon, yoğun kullanımda tek şarjla bir tam günü bile çıkaramıyor. Vatandaşlarının iletişimlerinin sekteye uğramasını istemeyen Japonya, halk otobüslerinde USB şarj desteği sunmaya hazırlanıyor.

Ülkenin resmi makamları tarafından doğrulama yapılmamış olmasına karşın, Tokyo’daki şehir içi otobüste çeşitli şarj noktaları yolcuların dikkatini çekiyor. Yolcuların akıllı telefon ve tabletlerini şarj edebildikleri bu şarj istasyonları ücretsiz olarak çalışıyor ve görüntülenen otobüste en az beş adet bu duvara monte şarj aygıtlarının olduğu belirtiliyor.

Yerel basının yaptığı habere göre şimdilik sadece tek bir otobüste bu hizmet sunuluyor. Servisin test aşamasının ne kadar süreceği ve zaman içinde diğer otobüslerde de benzer hizmetler sunulup sunulmayacağı ise henüz bilinmiyor. İstanbul bu konuda Tokyo’dan bir hayli önde görünüyor. Bilindiği üzere şehrin ana ulaşım omurgasını oluşturan metrobüs seferlerini yapan otobüsler, 2015 yılından bu yana araç içi şarj istasyonlarıyla hizmet veriyor.