Snapchat’in ana şirketinde hissedar olmak isteyenlerin para çuvallarını şimdiden hazırlamasında fayda var. Recode haberine göre Snap Inc, bu yılın en çok beklenen halka arzlarından birine imza atmak için bu hafta sonuna kadar resmi başvuruyu yapacak. Eğer süreç sorunsuz biçimde işlerse bunun anlamı, Mart ayında Wall Street yatırımcıları ilk hisse tekliflerini yapabilecek demek oluyor.

Habere göre Goldman Sachs ve Morgan Stanley’in başı çektiği yatırım teklifinde şirket değerinin 25 milyar dolar olması bekleniyor. Ancak halka arz yoğun talep görürse, ki görmemesi için hiçbir sebep yok, bu değer daha da yukarı sıçrayabilir.

Şirketin ana ürünü olan Snapchat, milenyum kuşağı başta olmak üzere gençler arasında büyük popülariteye sahip. Yakın dönemde yapılan arama sistemi ve arayüz iyileştirmelerinin de kullanıcı etkileşimine olumlu etkide bulunduğu belirtiliyor. Her ay 301 milyon kişinin aktif olarak kullandığı Snapchat, kullanıcı artışında da yükselen bir ivme görüyor. Bunun yatırımcılar için anlamı ise Snapchat’in daha fazla reklam alması ve dolayısıyla Snap Inc’in daha fazla gelir elde etmesi.

Şirketin geçtiğimiz yılın sonlarına doğru duyurduğu Spectacles adlı akıllı gözlükler de giyilebilir teknolojiler pazarına yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor. 130 dolarlık gözlüklerin ne kadarının satıldığı henüz bilinmiyor, ancak Snap Inc halka arz edilirse bu soru da uzun süre yanıtsız kalmayacaktır.