Dijital ödeme çözümleri sağlayıcısı Paysafe; Blackstone ve CVC Capital Partners tarafından satın alındı. Telegraph tarafından yapılan haberde anlaşmanın 3,7 milyar dolar (2,9 milyar avro) değerinde olduğu belirtildi.

Yaz aylarının en sansasyonel anlaşması Avrupa’dan geldi

Ödeme sistemleri sektörü de içinde bulunduğumuz yaz ayları gibi son derece sıcak geçiyor. Peşi sıra satın alımlara ve ortaklık haberlerine her gün rastlıyoruz. Ödeme sistemleri dünyasında yer alan isimler daha geniş kitlelere ulaşmak için inovasyona yatırım yaptıkları kadar, diğer firmalarla el sıkışarak da ilerleme sağlıyorlar. Yaz aylarının son dönemecine girdiğimiz şu günlerdeyse sansasyonel bir anlaşma, tüm ödeme sistemleri sektörünü derinden sarsmayı başardı. Paysafe yaklaşık 3,7 milyar dolar karşılığında satıldı.

Blackstone ve CVC Capital Partners, bir süredir Paysafe ile temas halindeydi. Bundan yaklaşık bir ay önce dedikodu kulislerinde dolaşmaya başlayan fısıltılar gittikçe daha yüksek sesle söylenir olmuştu. Telegraph tarafından temmuz ayının sonunda yapılan bir haberde, Paysafe’i satın almayı kafaya koyan Blackstone ve CVC Capital Partners’ın son derece cömert bir teklifle İngiltereli ödeme çözümleri sağlayıcısının kapısını çalacağını söylemişti. Sonunda söylenenler doğru çıktı ve Paysafe, 3,7 milyar dolarlık astronomik teklifi kabul ettiğini açıkladı.

Yaklaşık bir ay kadar önce Merchants’ Choice Payment Solutions’ı (MCPS) 470 milyon dolar karşılığında satın alan Paysafe, hızlı bir yükseliş yakalamıştı. 50 farklı bölgede 60 binden fazla işletme ile çalışmakta olan ve yıllık işlem hacminin 14 milyar dolardan fazla olduğunu açıklanan MCPS’yi bünyesine katan Paysafe’in kendisine yapılan tekliflere de kulak tıkadığı düşünülüyordu. Ancak Blackstone ve CVC Capital Partners’ın yaptıkları teklif, hisse başına 590 peniye tekabül eden sıra dışı bir seviyede olunca Paysafe de yelkenleri suya indirdi. Paysafe’in en büyük olan ve hisselerin yüzde 13’ünü elinde bulunduran Old Mutual Global Investors da yapılan teklife sıcak bakınca, yöneticiler de gönül rahatlığıyla anlaşma yoluna girdiler.

Vantiv, Worldpay’e yaptığı 10 milyar dolarlık teklife cevap bekliyor

Temmuz ayında konuşulan bir diğer satın alma teklifi de Vantiv’den gelmişti. İngiltere menşeli Worldpay için tamı tamına 10 milyar dolarlık teklifte bulunan Vantiv sektörü sallamıştı. Anlaşmanın sağlanması için bir ay kadar süre isteyen Worldpay halen cevap vermiş değil. Vantiv ikna çabalarını sürdürürken, birleşme sonrası Worldpay’e ek hisse verme konusunda da teklifte bulundu.

Ant Financial, gözünü MoneyGram’e dikti

Öte yandan Çinli dev şirket Ant Financial da para transferi konusunda nam salmış firma MoneyGram’i 1,2 milyar dolar karşılığında satın almak istediğini açıklamıştı. MoneyGram anlaşmaya sıcak bakıyor olsa da an itibarıyla regülasyonlara takılan şirketlerin, gerekli düzenlemeleri yapmaları halinde bu satışın da gerçekleşeceğinden kimsenin şüphesi yok.

Uzmanlara göre yapılan tüm birleşme ve satın almaların ardında, ticaretin fizikselden dijital ortama kayması yatıyor. Alternatif ödeme seçeneklerini portföylerine eklemek isteyen firmalar, çözümü birleşmelerde buluyor.

Ödeme Sistemleri Sektörü İkinci Çeyrekte Rekorlara Sahne Oldu