Türkiye Finans Katılım Bankası, iştiraki TF Varlık Kiralama A.Ş. aracılığıyla 80 milyon TL’lik, 175 gün vadeli kira sertifikası ihracını başarıyla tamamladı.

Türkiye Finans, iştiraki TF Varlık Kiralama A.Ş’nin 18 Ağustos tarihinde yurtiçi piyasada ihraç ettiği 80 milyon TL tutarlı yeni kira sertifikası ihracını başarıyla tamamladı. 14-15-16 Ağustos tarihlerinde talep toplaması yapılan sertifika ihracı, yönetim sözleşmesine dayalı olarak gerçekleştirildi.

Halka arz yöntemi ile satışı gerçekleştirilen kira sertifikasının özel durum açıklaması, Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayınlandı. Açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Şirketimiz tarafından halka arz yöntemiyle gerçekleştirilen, Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.’nin fon kullanıcısı olarak yer aldığı 80.000.000 TL nominal değerdeki, 175 gün vadeli kira sertifikalarının satış işlemleri tamamlanmış olup müşteri hesaplarına virmanlar gerçekleştirilmiştir. Kamunun bilgisine arz olunur.

Türkiye Finans Hazine ve Finansal Kurumlar Genel Müdür Yardımcısı Hakan Uzun, 2017’nin ilk sekiz ayında toplam 708 milyon TL tutarında kira sertifikası ihraç ettiklerini ve yeni kira sertifikası ihracından sağladıkları finansmanla, reel ekonomiye verdikleri güçlü desteği sürdüreceklerini ifade etti. Uzun, “Türkiye Finans olarak ekonominin yapıtaşı olan KOBİ’lerin ekonomik büyümenin temeli olduğu bilinci ile hareket etmekteyiz. Bankamız, KOBİ’ler için yalnızca bir finans kuruluşu olduğu kadar; bir danışman ve iş ortağıdır. Tüm bankacılık faaliyetlerimize bu bilinçle yön vermekteyiz. Kurduğumuz ikinci bir varlık kiralama şirketi aracılığıyla, Türkiye’de reel sektörün finansmanında kira sertifikası ihracını uygulayan ilk katılım bankası olarak önümüzdeki dönemde de katılım bankacılığı prensiplerine uygun olarak kaynaklarımızı çeşitlendirmeye devam edeceğiz. ” diye konuştu.

 

Türkiye Finans Katılım Bankası’nın, 2017 yılının ikinci çeyrek finansal sonuçlarını sizlere duyurmuştuk. Banka yılın ilk yarısında elde ettiği toplam 186 milyon TL net dönem kârı ile geçen yılın aynı dönemine göre kârını yüzde 5.6 oranında artırdı.

 

Türkiye Finans, 2017’nin İlk Yarısında 186 Milyon Lira Kar Açıkladı