Avustralyalı ANZ Bank, mobil bankacılık uygulamasında sesle kimlik doğrulama sistemine geçerken, National Australia Bank ise bankacılık hizmetlerini kolaylaştıracak chatbot hizmetini uygulamaya açtı.
Finansal teknolojiler konusunda son dönemleri hareketli geçiren Avustralya’da, iki banka birden yeni fintech hizmetlerini duyurdu. Bölgenin önde gelen bankalarından National Australia Bank ve ANZ Bank, müşterilerine sundukları dijital bankacılık hizmetlerine yeni özellikler eklediklerini açıkladılar.
Müşteriler seslerinden tanınıyor
ANZ Bank, halihazırda kullanılmakta olan mobil uygulamasına güncelleme getirerek sesle kimlik doğrulama sistemini müşterilerine sunduğun açıkladı.
Biyometrik teknolojiler geliştiren Nuance firması ile ortaklığa giden ANZ Bank, müşterilerinin seslerini tanıyacak Voice ID isimli hizmeti hayata geçirdi. Mobil bankacılık uygulamaları üzerinden yapılacak para transferlerinde kullanılacak olan bu teknoloji, hızlı ve güvenli biçimde para göndermeyi mümkün kılacak. Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, 1.000 Avustralya dolarına kadar olan para transferleri sesli tanıma teknolojisi ile gerçekleştirilebilecek.
Müşteri Deneyimi ve Dijital Kanallar Genel Müdürü Peter Dalton, “Müşteriler dijital cihazlar üzerinden yapılan bankacılık hizmetlerinde kolaylık bekliyor. Bizim çözümümüz de sesli biyometrik güvenlik sunarak bu ihtiyacı karşılıyor. Özellikle küçük işletmeler ve düşük meblağlı para gönderimi yapanlar için iyi bir alternatif olacaktır. Sadece seslerini kullanarak para transferi yapabilecekler,” açıklamasında bulundu.
Chatbot bankacılık işlemlerini kolaylaştıracak
National Australia Bank ise dijital bankacılık işlemlerini kolaylaştıracak chatbot sistemine geçtiğini duyurdu. “Digital Virtual Banker – Dijital Sanal Bankacı” ismiyle duyurulan teknoloji, halen test aşamasında. Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, müşterilerden alınan 200 farklı soruya, 13 binden fazla cevap verme yeteneğine sahip olan chatbot, iş kredisi ve banka kartlarıyla ilgili tüm sorulara cevap verebiliyor.
National Australia Bank COO’su Antony Cahill, “Yaptığımız araştırmalar, Avustralya KOBİ’lerin üçte ikisinin, idari görevlerle ve evrak işleriyle çok fazla uğraştıklarını ortaya koydu. Müşterilerimiz prosedür gereği birçok işlemle uğraşarak zaman kaybediyorlar. Sunduğumuz çözüm, müşterilerimizin değerli vakitlerini kazanmalarını sağlayacak,” şeklinde konuştu.
Cahill, bankanın chatbot’unun önümüzdeki aylarda kullanıma açılacağını, karar verme sürecinde kullanılan bilgi bankasına yeni eklemeler yapacaklarını söyledi.
Dijital banka Capital One, emoji dilinden anlayan chatbot’unu kullanıma açmıştı
Geçtiğimiz sene testlerini tamamladıkları yeni nesil chatbot’ları Eno’yu (“One – Bir” kelimesinin tersten okunuşu) yayına alan Capital One, müşterilerinin emojilerle mesaj yazmasına imkan tanıyor.
Makine öğrenimi teknolojisinin en yeni örneği Eno, banka müşterilerinin her türlü sorusuna uygun dillerle cevap verebiliyor. Öyle ki, müşteri banka hesabındaki para miktarını sormak için para kesesi emojisi bile kullansa, Eno bunun ne anlama geldiğini çözüyor ve uygun cevabı veriyor. İstediği bilgiyi elde eden müşteri başparmak havaya emojisi gönderdiğinde Eno buna da karşılık veriyor.
Vakıf Emeklilik de bireysel emeklilik sisteminde chatbot teknolojisine geçmişti
Vakıf Emeklilik, müşterilerine daha iyi hizmet vermek için emeklilik sektöründe ilk olacak Otomatik BES Robotu’nu hayata geçirmişti. Çalışanlara ve İK profesyonellerine Otomatik BES’le ilgili birçok kanaldan destek veren Vakıf Emeklilik, müşteri memnuniyetini artırmak için teknolojik yeniliklerden faydalanıyor. Vakıf Emeklilik, müşterilerinin hayatını bu kez de web sitesinde konumlandırdığı “Otomatik BES Robotu” ile kolaylaştırıyor.
Getir’in Facebook Messenger Chatbot’una Masterpass ile Ödeme Seçeneği Eklendi