4 Eylül 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

AI Corporation, yakıt kartlarının usulsüz kullanımına karşı çözüm sunuyor

Sahtekarlık ve risk yönetimi çözümleri sunan AI Corporation, global perakendeciler için geliştirdiği yapay zeka ve makine öğrenme tabanlı uygulamasıyla yardımcı olurken, sahte yakıt kartlarına karşı da savaş açıyor. Sahteciliği önlemek için yeni uygulamasını faaliyete açan AI Corporation, hem kullanıcılarına yardım oluyor hem de yakıt kartlarının kötü kullanımına karşı sektörü koruyor.

AI Corporation, müşterilerinin yakıt kartı üzerinden kart kopyalama, kart değiştirme ve skimming gibi çeşitli dolandırıcılık faaliyetlerine maruz kalmalarını engelleyen çözümler üretiyor. Fraud konusunda yardım sağlayan makine öğrenme ürünleri seti geliştiren firma, sahteciliğin gerçekleşmeden önce belirlenmesi ve durdurulması için çalışıyor.

Bleep bağımsız satış servisini duyurdu

Bleep UK PLC, bir basın bildirisi yayımlayarak, Bağımsız Satış Organizasyonu (ISO) ve Satıcı Hizmetleri Sağlayıcısı (MSP) hizmetleri sunan Bleep Payments ürünlerini tanıttı. Müşterilerden gelen geri bildirimler ve taleplerin yanı sıra firmanın sahip olduğu iddialı büyüme stratejisi ve faaliyet gösterdiği endüstrinin değişmesinin bir sonucu olarak bu bölümün başlatıldığı açıklandı.

Bleep Payments; Bleep EPOS, EPOS sağlayıcıları ve tek başına kullanılan kart işleme cihazlarıyla entegre olabilen hızlı, güvenli ve kullanımı basit bir çözüm sunuyor.

Mastercard, Garmin vivoactive’e temassız ödeme teknolojisi ekliyor

Mastercard, Garmin’in en yeni akıllı saat modeli vivoactive 3’e temassız ödeme özelliğini eklediğini açıkladı. Yaptığı açıklamada Mastercard, Garmin akıllı saatine ekledikleri ödeme sitemi sayesinde kullanıcılarının cep telefonu ve cüzdan taşımalarına gerek kalmayacağını söyledi. Mastercard, fitness tutkunlarına sunduğu temassız ödeme teknolojisinin küresel olarak yaklaşık 6,6 milyon satış notasında geçerli olduğunu belirtti.

Garmin kullanıcıları, bir kartı taradıktan veya bilgilerini manuel olarak girerek Garmin Connect mobil uygulamasında (Apple ve Android uygulama mağazalarında bulunuyor) ödeme bilgileri girecekler. Kart sahiplerinin bilgileri doğruladıktan ve uygulama da akıllı saat ile senkronize edildikten sonra kart kullanıma hazır hale geliyor. Kullanıcı, cüzdanını kontrol menüsünden hızlı bir şekilde açabiliyor ve ödeme yapmak istediklerinde temassız ödeme terminaline akıllı saatlerini yaklaştırıyorlar.

American Express “Pay It Plan It” özelliğini duyurdu

American Express kullanıcıları yeni nesil kolay ödeme yöntemi olan Pay It Plan It isimli özelliğe kavuştular. Pay It sistemi ile, kart üyeleri düşük meblağlı satın alımlarda American Express mobil uygulaması üzerinden temassız ödeme seçeneğine sahip olacaklar.

Plan It sistemi ise, 100 dolar ve üstü satın alımlarda geçerli olacak. Sabit ücretle ve faiz ödemeden 3 ila 24 ay arasında değişen aylık ödeme seçeneğine sahip olacak müşteriler, aynı zamanda ödüller kazanabilecek ve bireysel kredi seçeneklerine de ulaşabilecekler.

American Express Global Tüketici Kredileri Başkanı Kartik Mani, “American Express Card üyelerine satın alımları için yeni ve esnek yöntemler sunmaktan dolayı çok heyecanlıyız,” dedi. “Pay It, ay boyunca birden fazla ödemeyi tercih eden kart üyelerimizden esinlenildi. Şimdi bunu uygulamalarımızda daha da kolay hale getireceğiz. Daha yüksek meblağlı alımlar içinse Plan It seçeneğini sunuyoruz. Bu özellik de aylık ödeme yapmayı mümkün kılıyor.”