Finansal teknoloji dünyasının içeriği en dolu dergisi Fintechtime Nisan 2024 Sayısı Çıktı.

Türkiye’de ve dünyada, FinTech alanında yaşanan gelişmeleri anbean takip eden Fintechtime, birbirinden özel röportajları, sıra dışı makaleleri ve gündemi belirleyecek dosya konularıyla yine dopdolu.

Sektörel gelişmeleri ve süreci yansıtma heyecanıyla yine emek ve bilgi dolu bir sayı hazırladık.

 

Regülasyonlarda Son Viraj

Finansal teknoloji dünyası, regülasyonlar konusunda heyecan verici bir dönemece giriyor. Beklenen düzenlemelerin eşiğinde, sektörün tüm paydaşları bir yandan mevcut iş modellerini koruma çabası içerisindeyken diğer yandan da inovasyonun önünü açacak yeni yollar arıyor. Yakın gelecekte uygulanmaya başlanacak olan bu regülatif çerçevenin, fintek alanında adil rekabeti teşvik etmesi, tüketici haklarını koruması ve teknolojik yeniliklerin sürdürülebilir bir zeminde yükselmesi umuduyla bekliyoruz. Endüstrinin bu kritik virajı nasıl döneceği, finansal teknolojilerin sınırlarını yeniden çizecek olan bu sürecin, şeffaflık ve güvenlik ilkeleri ekseninde şekilleneceği büyük bir merak konusu. Bu dönemeç, her ne kadar meydan okumalarla dolu olsa da fintek sektörünün önündeki potansiyeli ve dinamizmi daha da belirgin kılacak bir fırsat olarak karşımızda duruyor.

Bu minvalde iki özel dosya konusu ile sizleri selamlıyoruz.

 

“Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda Yapılan Değişiklikler Neler Getiriyor?” başlıklı dosya konumuzda, beklentilerle geçen 2022 ve 2023 yılı sonrası 2024 TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan kişisel verilerin korunması mevzuatında yapılan reformu ve bu reformun uygulamaya olası yansımalarını inceliyoruz.

Hukuk ve Dijital Dönüşüm Danışmanı Avukat Yunus Emre Berk & Hukuk ve Dijital Dönüşüm Danışmanı Avukat Oğuzhan Kundak‘ın imzasıyla hazırlanan dosya konusunun sektöre yol göstereceğini düşünüyoruz.

 

“Türkiye’de E-Para ve Ödeme Kuruluşlarının İncelenmesi: Kanuni Çerçeve” başlıklı dosya konumuzda, 6493 sayılı Kanun’un getirdiği yasal düzenlemelere uyum, lisanslama prosedürleri ve sektördeki teknolojik yeniliklere adaptasyon gibi temel konular üzerinde duruyoruz.

ARC Law Firm Kurucusu Avukat Cemal Araalan & CBC Hukuk Bürosu’ndan Avukat Alp Mete Şirin‘in imzasıyla hazırlanan dosya konusu, elektronik para ve ödeme kuruluşlarının hukuki altyapısını ve bu dinamik sektörde teknolojik yeniliklerin oynadığı rolü ele alarak, bu alanın giderek artan önemini vurguluyor.

 

“B serisi yatırım turumuz için tüm hazırlıklarımızı tamamladık!”

Bu sayımızda, sektörün öncüsü Param’ın Kurucu ve CEO’su Emin Can Yılmaz‘ı kapağımıza taşımaktan gururluyuz. Bütünleşik finans sağlayıcısı Param, öncü ürünleri ParamKart ve ParamPOS ile pazarda büyümeye ve sektördeki lider konumunu pekiştirmeye devam ederken, uluslararası pazarlarda etki alanını genişletiyor. B serisi yatırım turuna hazırlanan şirketin yeni yol haritasını ve hedeflerini röportajımızda bulabilirsiniz.

Dergimizin ilerleyen sayfalarında İstanbul Ödeme ve Elektronik Para A.Ş CTO’su Selçuk Murzoğlu, Etisan Holding Genel Müdür Yardımcısı Cansu Taşpınar, OKX Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çamır ve Revo Capital Kurucu Ortağı ve CEO’su Cenk Bayrakdar ile gerçekleştirdiğimiz röportajları bulabilirsiniz.

 

Sektörün kalbinde yer alan ve dergimize değer katan tüm yazarlarımıza teşekkür ederiz.

 

Yazarlarımızın kaleme aldığı makale başlıklarını aşağıda bulabilirsiniz.

Dosya Konusu:” Kulis Dedikodusundan Gerçeğe: Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda Yapılan Değişiklikler Neler Getiriyor?”

Avukat Yunus Emre Berk & Avukat Oğuzhan Kundak

“Açık Veri Düzenlemeleri ve Veri Ekosistemine Etkileri” Haluk İnanmış
“Yeni Nesil Ödeme Yöntemleri İhtiyaçlara Çare Olacak” Mert Çakar
“Yeni sanayileşmiş ülkelerde dijital bankacılığın yükselişi: Geleneksel yöntemlerden dijital dönüşüme geçiş” Utku Baştuğ
“Sesli Kimlik Avı Dolandırıcılığı (Voice Phishing): Siber Tehditlerin Yeni Yüzü!” Bülent Bulut
Makale: “Hemen Al Sonra Öde (BNPL) Nedir ve Güvenli Midir?” İbrahim Kudret Elçiboğa
Makale: “İnovasyonun Karanlık Yüzü: Artan Dolandırıcılığa Karşı Öneriler” Cem Aydede
Dosya Konusu: “Türkiye’de E-Para ve Ödeme Kuruluşlarının İncelenmesi: Kanuni Çerçeve”

Avukat Cemal Araalan & Avukat Alp Mete Şirin

“Hangimiz Daha Yapay!” Nevzat Aslan
“Yapay Zekâ Sanrısı” Barış Yalın Uzunlu
“Gelecek, günümüze doğru koşuyor!” Hasan Emre Özgür
Sosyal Medyanın Alışveriş Devrimi: Türkiye’de Sosyal Ticaretin Yükselişi” Mehmet Evirgen
“2024’ün Teknolojik Trendleriyle Hızlanan Dijital Dönüşüm: Bölüm 2” Hakan Kantaş
“Geleceğin Pazarlaması: Nesnelerin İnterneti (IoT) ile Tüketicileri Anlamak ve Etkilemek” İbrahim Alan

Soru, görüş ve önerileriniz için bize [email protected] mail adresinden ulaşabileceğinizi, Facebook, Instagram, Twitter ve LinkedIn platformlarından @fintechtime hesabımızı takip ederek güncel haberlerimize daha da yakınlaşabileceğinizi hatırlatmak isteriz.

 

Fintechtime’a Türk Telekom e-dergidMags ve Magzter üzerinden ulaşabilirsiniz.

Keyifli okumalar ve sağlıklı günler dileriz.