18 Eylül 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Payoneer, eZcash ile ortaklık kurdu

Sınır ötesi ödeme şirketi Payoneer, mobil ödeme sistemi eZ Cash ile ortaklık kurduğunu açıkladı. Yapılan anlaşma kapsamında, Sri Lanka’nın mobil ödeme pazarının yaklaşık yarısına sahip olan eZ Cash’in ödeme seçenekleri geliştirilecek.

Entegrasyon sayesinde, Sri Lankalı girişimciler ve serbest meslek erbapları, Payoneer’ı kullanarak aldıkları sınır ötesi ödemeleri doğrudan eZ Cash mobil hesaplarına gönderebilecekler.

Payoneer yetkilileri, yol haritalarındaki yeni adımlarının, KOBİ’ler için ödemeleri her zamankinden daha sorunsuz, esnek ve yerel hale getirmek için atılacağını açıkladılar. eZ Cash’in, Payoneer için küçük işletme müşterilerine katma değerli hizmet vermek açısından önemli bir ortak olduğu belirtildi.

ABN Amro, dijital platformu Moneyou için Bankable çözümlerini seçti

Bankable tarafından geliştirilen hizmet olarak bankacılık platformu, ABN Amro’nun dijital tüketicilere yönelik iştiraki olan Moneyou BV ile birleşti. Hizmet Hollanda’daki belirli test müşterileri ile pilot uygulamaya geçti.

Moneyou, 2001 yılında ABN Amro tarafından ayrı bir marka altında hayata geçen ve Avrupa Birliği içindeki dört farklı ülkede faal olan finansal hizmet sağlayıcı olarak biliniyor. Yarım milyondan fazla müşteriye tasarruf hesapları sağlayan Moneyou, Bankable’ın yeni nesil çoklu cüzdan ve çoklu kart teknolojisini kullanarak tekliflerini çeşitlendiriyor. Bankable’ın Hollanda ve Almanya’daki milenyum neslini hedefleyen bir portföy çözümüne sahip olması bu birleşmenin önemli kriterlerinden.

Moneyou yenilikçi yaklaşımı ile ürün ve hizmetlerini sürekli geliştiriyor. Birçok farklı hedef kitlesi için çözümler üreten firma, şeffaf ve kullanımı kolay finansal ürünlerle de yeni nesle hitap etmek istiyor.

 

Vasco, kredi belgelerini izlemek için dijital imzalı blockchain kullanmaya başladı

Kimlik, güvenlik ve iş üretkenliği gibi dijital çözümler konusunda önde gelen isimlerden olan Vasco Data Security International, e-imza ve e-arşiv teknolojilerini blockchain ile birleştiriyor. İşlemlerin açık ve şeffaf biçimde izlenmesini sağlayacak olan bu altyapıdan firmanın dijital kredi sistemi de faydalanacak.

eSignLive Digital Lending Solution isimli çözüm bankalara, kredi verenlere ve yatırımcılara tüm işlemlerin şeffaf biçimde izlenmesi imkanı sunuyor. İşlemlerin yetkili birimlerce izlenmesinin yanı sıra yapılan işlemlerin birer kopyası da yine yetki sahibi kişilere ulaştırılıyor.

ATM sağlayıcısı Payment Alliance International marka değişikliğine gidiyor

Payment Alliance International (PAI), resmi bir basın bildirisi yayımlayarak, yeni logosunu ve dijital kimliğini paylaştı. Hızlı bir büyüme ve yenilenme süreci içine girdiğini belirten PAI, bunun ilk adımı olarak da logo ve dijital kimliğini değiştirmek olduğunu açıkladı.

PAI Başkanı ve CEO’su John J. Leehy, “Sürekli olarak işimizi geliştirmek ve ATM teknolojisini ileriye taşımak için çalışıyoruz. Bunun için de yenilenmiş ve modern bir marka oluşturmayı hedefliyoruz. Yenilenen dijital kimliğimiz çalışanlarımızın ülke çapındaki geniş güvenini, bilgilerini ve uzmanlığını doğru bir şekilde tasvir ediyor,” şeklinde konuştu.