21 Eylül 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Infosys Finacle, bankacılık müşterilerine chatbot’lar sunmak için Niki.ai’yi seçti

EdgeVerve Systems’ın bir parçası olan Infosys Finacle, bankacılık müşterileriyle olan ilişkilerini chatbot’lar aracılığıyla yürütmek için Niki.ai ile bir ortaklığa gitti. Sohbet uygulamaları çözümleri üreten Niki.ai ile çalışacak olan Infosys Finacle, müşterilerine yeni nesil sanal asistan ile hizmet verecek.

Yapılan ortaklık kapsamında, Finacle çözüm paketi, Niki.ai’nin sohbet tabanlı sanal asistanı olan Niki ile birlikte çalışacak. Bu iş birliği ile banka müşterilerine alışveriş ürünleri ve hizmetleri için sanal bir bankacılık asistanı sunulacak.

Finacle ve Niki.ai tarafından geliştirilen ortak çözüm, doğal dil işleme ve makine öğrenimini teknolojilerini kullanıyor. Müşterilerle sohbet etmek ve çevrimiçi işlemleri gerçekleştirmek için hizmet sunacak olan chatbot, müşteriye özel öneriler de sunacak.

MarketInvoice, Alman Varengold Bank ile anlaşma imzaladı

İş finansmanı şirketi MarketInvoice, Varengold Bank AG ile fatura finansmanı platformunda yıllık 45 milyon poundluk finansman sağlamak üzere bir anlaşma imzaladı. Bu ortaklık kapsamında İngiltere çapındaki işletmeler için girişim sermayesi çözümleri sunulacak.

Firma tarafından yapılan açıklamaya göre, kurumsal yatırımcılardan MarketInvoice aracılığıyla İngiltere’deki işletmelere kazandırılan tutarlar 2014’ten 2017’ye kadar 278 milyon sterlinden 116,3 milyon sterline yükseldi. Kurumlardan elde edilen kümülatif finansmanın 296,2 milyon sterlin olduğunu açıklayan MarketInvoice, bu tutarın dörtte birinin (yüzde 26) İngiltere sınırları içerisindeki işletmelere sağlandığını belirtti.

MarketInvoice, İngiltere’deki işletmeler için 1,5 milyar sterlin fon sağladığını belirterek, önemli bir kilometre taşını aştığını duyurdu. İlk 1 milyar sterlin eşiğini, Aralık 2016’da aşmıştı.

Ping An Securities, Finastra teknolojisini kullanıyor

Ping An Securities, Çin’deki operasyonları için Finastra tarafından sunulan FusionCapital çözümünü seçtiğini duyurdu.

Çin’in Ping An Grubu’nun bir parçası olan işletme, menkul kıymetler aracılık yeteneklerini küresel ölçekte genişletmeye yardımcı olmak için Finastra platformunu kullanacağını yayımladığı bir basın bülteni ile duyurdu. Firma yetkilileri, yeni pazarlara girerek gelirlerini artırmak istediklerini belirttiler.

Ping An Securities Geliştirme Direktörü Andy Han, “Çin’deki eski sistemler mevcut iç düzenlemelere ve kurallara dayanıyor, ancak küresel olarak rekabet etmeye yardımcı olacak yetenekleri yok” açıklamasında bulundu. “Elektronik ticaret platformu ortağı bulma konusundaki asıl hedefimiz, ülkeler arasında ticaret yapma esnekliğini sunan bir sağlayıcı ve uyumluluk kurallarının değiştirilmesi için gereken uyumluluk sorununu çözmekti. Finastra, en zorlu ticaret ortamlarının karmaşıklığını giderme konusunda büyük bir üne sahip. Dolayısıyla bizim için doğal bir tercih” dedi.

Startupbootcamp mezunu Mespo ve Combine, İngiltere’de tüketicilerinin enerji fırsatlarından tasarruf etmesine yardımcı oluyor

Londra merkezli para yönetim aracı Mespo ve tüketicilerin Avrupa’daki banka hesaplarını takip etmelerine yardımcı olan Barselona merkezli finans asistanı Combine, Birleşik Krallık’ta daha iyi enerji fiyatları elde etmelerine yardımcı olmak için bir ortaklık kurdu.

Mespo, Birleşik Krallık’taki müşterilerin, servis sağlayıcıları tarafından fazla ücretlendirilip ücretlendirilmediklerini kontrol eden ve daha sonra müşterileri daha iyi bir sağlayıcıya kolaylıkla geçirerek zaman ve paradan tasarruf etmesini sağlayan bir platform.