5 Eylül 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

CSI globalVCard, Mutual of Omaha Bank ile ortaklığa gitti

İşletmeler arası ödeme çözümleri şirketi CSI globalVCard, Mutual of Omaha Bank ile iş birliklerini bir kademe daha yukarıya çıkardıklarını açıkladı. Banka, müşterilerine sanal kredi kartı ve elektronik ödeme hizmetleri sağlamak için bu ortaklık yoluna gittiğini açıkladı.

İş ortaklığı kapsamında, CSI globalVCard’ın sahip olduğu ödeme platformu Mutual of Omaha Bank’a entegre edilecek. Bankanın müşterileri bu sayede saniyeler içinde tedarikçilerine otomatik ödeme gerçekleştirebilecek.

CSI globalVCard ve Mutual of Omaha Bank, hem Mastercard hem de Visa ağlarında sanal kart işlemleri geliştirebiliyorlar. İş birliği kapsamında ayrıca, Mutual of Omaha Bank’ın sahip olduğu bütünleşik ödeme sistemi teknolojisi de CSI globalVCard tarafından kullanılabilir hale gelecek.

Fiserv, Monitise plc’yi satın alma işlemini tamamladı

Fiserv, Monitise plc’yi resmen satın aldı. Dünya çapındaki finansal kuruluşların, müşterileri beklentilerini inovatif bankacılık deneyimleri ile karşılamaları için yeni çözümler üretecek olan firma bu birleşme işlemine bel bağlıyor.

Monitise’nin sunduğu dijital çözüm portföyü, güvenilir finansal kurumların yenilikçi dijital bankacılık deneyimlerini tasarlamaları, oluşturmaları, çalıştırmaları ve sunmalarına yardımcı oluyor. Bu alımla Fiserv, finansal kurumların finansal hizmetler için hızla gelişen tüketici beklentilerini karşılamasına olanak tanıyan teknolojilerini genişletecek.

Monitise teknolojisi, dijital stratejilerinin dağıtımını hızlandırmak isteyen finansal kuruluşlar için özel olarak inşa edilmiş kapsamlı bir bulut yerel çözümü olan FINkit’i de içeriyor. Müşterilerin en üst düzeyde deneyim yaşamalarına imkan veren bir hizmet mimarisiyle tasarlandığı ifade ediliyor.

Kempen, gelişmiş müşteri raporlaması oluşturmak için SimCorp Coric ile güçlerini birleştirdi

Küresel finans hizmetleri endüstrisi için yatırım yönetimi çözümleri ve hizmetleri sunan önde gelen tedarikçilerden SimCorp, 49,5 milyar avroluk varlık yönetim gücüne sahip Hollanda merkezli varlık yönetim firması Kempen’in mevcut raporlama çözümünün yerini alması için kendilerini seçtiğini açıkladı.

Bu girişim, Client Services ekipleri arasında operasyonel verimliliği ve çevikliği artırmanın yanı sıra müşterilerine sunduğu deneyimi de geliştirmek için tasarlandı.

Kempen’in sahip olduğu mevcut süreçler inceleme altına alındıktan sonra düşük operasyonel çeviklik ve rapor yönetimi eksikliği dahil olmak üzere birtakım yetersizlikleri tespit edildi. Bunun üzerine piyasadaki ilgili çözümler incelendikten sonra, Kempen SimCorp Coric’in bu verimsizlikleri gidermek için en uygun çözüm olduğuna karar kılındı.

equensWorldline SE, Hollanda’daki üç büyük banka tarafından tercih edildi

Worldline, alt kuruluşu EquensWorldline SE’nin anında ödeme altyapı sağlayıcısı olarak Hollanda’nın üç büyük bankası tarafından seçildiğini açıkladı.

Bu iş birliği, gerçek zamanlı bir ödeme sistemi gerçekleştirme sürecinde bir sonraki adımı kolaylaştırıyor. Hızı ve şekli ülkeye göre değişiklik gösteriyor olsa da, Avrupa’da anında ödemeler konusunda hareketli bir dönemin yaşandığı malum. Hollanda, bu gerçek zamanlı ödemelerin geliştirilmesine başlayan ilk ülkelerden biri olarak göze çarpıyor.