6 Eylül 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

P2P kredi firması Assetz Capital, FCA lisansı almayı başardı

İngiltere’nin önde gelen P2P kredi platformlarından biri olan Assetz Capital, Birleşik Krallık düzenleyici kurumu Finansal Yönetim Kurumu’ndan (FCA) faaliyet izni aldığını açıkladı. İngiltere’nin ikinci en büyük P2P kredi şirketi olduğu ifade edilen Assetz Capital, gerek işletmelere gerekse konut kredisi için 316 milyon sterlinden fazla kaynak sağladığı belirtti.

FCA tarafından başvurusu kabul edilen Assetz Capital, bu yılın dördüncü çeyreğinde kullanıma açılacak olan yenilikçi yatırım sistemi “Innovative Finance ISA (IFISA)” için de geri sayıma başladı.

Kurulduğu günden bu yana geçen dört sene içinde 26 milyon sterlin yatırım almayı başaran firma, teminatlı kredi modelinin FCA tarafından detaylı biçimde incelenmesinden sonra onaylatmayı başardı.

Şirket, halihazırda sunmakta olduğu Access Accounts (Erişim Hesapları), Manual Lending Investment Account (Manuel Kredilendirme Yatırım Hesabı) ve Property Secured Investment Account (Mülkiyet Güvenceli Yatırım Hesabı) gibi hizmetlerini sürdürmeye ve geliştirmeye devam edecek.

TerraPay sınır ötesi para transferleri yapma izni aldı

İlk mobil ödeme sistemlerinden biri olan TerraPay, Güney Afrika’da sınır ötesine para transferi gerçekleştirmek için Güney Afrika Reserve Bank’tan resmi onay almayı başardı.

Alınan bu izin sayesinde TerraPay, ülkede uluslararası para transferleri yapmak için izin almayı başaran beşinci şirket oldu. ADLA 3 olarak da adlandırılan yabancı para birimleriyle işlem yapma (Authorised Dealer in Foreign Exchange) yetkisini de edindi.

TerraPay, sınır ötesi para transferleri için düşük işlem ücreti talep etmesiyle ilgi görüyor. Hizmet, mobil cüzdan hizmet sağlayıcılarını, finansal kuruluşları ve para transfer operatörlerini para gönderimi ve alımı konularında birbirine bağlıyor. Aldığı lisans ile şirketin Güney Afrika’daki sınır ötesi P2P ödemeleri yönetmesi sağlanmış oldu.

Peoples Bank & Trust, ticari kredi kaydı için Baker Hill’in NextGen Statement Spreading teknolojisini seçti

Peoples Bank & Trust Company of Hazard, tüm kredi süreçlerini tek merkezden yönetme sistemi kurmak için Baker Hill ile anlaştı. Ortak kredi organizasyonları, müşteri ilişkileri yönetimi ve akıllı veri analitiği gibi çözümleri bulunan Baker Hill ile yapılan ortaklık kapsamında daha etkili finansal analizler elde edilecek.

Peoples Bank and Trust’ın kardeş kuruluşu olan Citizens Bank ve Trust’ın da Baker Hill tarafından sunulan NextGen Statement Spreading teknolojisinden faydalanıyor olması yapılan bu ortaklığın ana sebebi olarak gösteriliyor.

Yapılan açıklamaya göre Baker Hill’in kredi analiz aracını tercih eden Peoples Bank; raporlama, veri analizi ve mali işlem kayıtlarını daha etkili biçimde oluştururken, ticari kredileri de kolayca gözden geçirebilecek ve daha sağlam kredi kararları verebilecek.

WorldFirst, online marketlerde satış yapan işletmeler için ödeme platformu oluşturdu

İngiltere merkezli fintech olan WorldFirst, yeni uluslararası ödeme platformu olan World Account’u online pazar satıcıları için kullanıma açtı. Farklı para birimlerinde faaliyet gösteren işletmeler için geleneksel uluslararası bankacılığa alternatif bir seçenek sunan World Account, uluslararası ticaret sürecini daha ucuz ve daha kolay hale getiriyor.

World Account sistemini tercih eden online satıcılar, başta sterlin, dolar ve avro olmak üzere pek çok para birimi hesabı açabilecek ve farklı para birimlerinde para gönderme ve alma imkanına kavuşacaklar.