14 Aralık 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Gain Capital yapay zeka ile güçlendirilmiş ticaret uygulamasını kullanıma açtı

Online ticaret hizmetleri sunan global bir sağlayıcı olan GAIN Capital Holdings, yenilikçi bir finansal ticaret uygulaması olan GetGo’yu başlattığını duyurdu.

Sadece mobil cihazlara yönelik bir hizmet olan GetGo, yapay zeka ile güçlendirilmiş bir altyapıya sahip. Bu altyapı sayesinde finansal piyasalardaki istatistiksel eğilimleri belirlemek ve kullanıcılara geçmiş verilerine dayalı ticari çözümler sunmak mümkün oluyor.

Gain Capital CEO’su Glenn Stevens, “GetGo, özellikle kısa vadeli ticari fırsatlardan yararlanmak isteyen ancak geleneksel ticaretle ilişkili karmaşık verileri işlemekte zorlanan kişilere hitap ediyor. Bu sayede finansal piyasalarda ticaret yapmak için akıllı ve ilgi çekici bir yöntem sunuluyor. Bu ürünümüzle yapay zeka tarafından geliştirilmiş ticaret stratejilerini kullanıcılarımızla buluşturmaktan dolayı heyecan duyuyoruz,” şeklinde konuştu.


Visa ve Judopay uygulama içi ödemeler sözleşmesi imzaladı

Mobil ticaret alanında ödeme platformu olarak çalışan Judopay, Visa ile yaptığı anlaşmayı duyurdu. Visa ile birlikte, tüketicilere daha sorunsuz bir dijital ödeme deneyimi sunmak için CyberSource ödeme yönetimi oluşturuyorlar. Bundan böyle ön ödemeli kartlar ve dijital cüzdanlarla POS noktalarında daha kolay ödeme seçenekleri sunacaklar.

Judopay, işletmelere uygulama içi mobil ödeme teknolojisini kolay biçimde entegre etme şansı sunuyor. Halihazırda çalışmakta oldukları bankalarla çalışmaya devam ederken küçük bir kod ilavesi ile CyberSource çözümü de ödeme planlarına ekleniyor. Visa ile yapılan ortaklık sayesinde Judopay’in CyberSource ödeme yönetimi platformu kolayca entegre edilebiliyor. Bu sayede işletmelerin de ödeme konusunda erişimleri genişliyor ve uygulama içi ödemeleri global ölçekte sunabiliyorlar.


Kroger, Chase Pay ile anlaştı

ABD’nin perakende devlerinden Kroger, 2018 yılından itibaren e-ticaret programlarında ve mobil ödeme sistemlerinde JPMorgan Chase & Co. tarafından sunulan dijital cüzdan Chase Pay’i kabul etmeye başlayacağını duyurdu.

Dijital ödeme çözümlerini ve e-ticaret platformlarını hızlandırmak için Kroger, JPMorgan’ın ardından da birçok banka ile ortaklık kurmaya hazırlanıyor.

Kroger Teknik Sorumlusu Chris Hjelm, “Sunulan teknoloji müşterilerimizin deneyimlerini değiştiriyor ve geleceğin mağazasını nasıl yeniden tasarlayacağımızı büyük ölçüde etkiliyor. Mobil cüzdan, müşterilerimiz için daha kesintisiz bir alışveriş deneyimi sağlarken, aynı zamanda maliyetleri düşürme konusunda da bize yardımcı olacak,” şeklinde konuştu.

Chase Dijital Ürünler Bölüm Başkanı Jennifer Roberts, “Ülkedeki en iyi perakendecilerden birinde Chase Pay’i kullanarak zamandan ve paradan tasarruf edebilecek müşterilerimiz için önemli bir avantaj,” açıklamasında bulundu.


Gemalto, hem Mastercard hem de Visa token servislerine bağlanıyor

Dijital güvenlikte önde gelen firmalardan olan Gemalto, finansal kuruluşların mobil ödeme servislerinin kullanımını basitleştiren Trusted Service Hub (TSH) isimli çözümünü duyurdu. Bunun için tek bir ağ geçidi kullanacak olan Gemalto, Mastercard ve Visa token servislerinden istifade edecek. Yapılan anlaşma kapsamında Gemalto’nun bulut tabanlı çözümü, tüm dijital işlemleri tek bir merkezden yönetebilecek.