25 Aralık 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

BBVA Switzerland dijital imza sistemine geçiyor

İsviçre’de yer alan BBVA banka şubeleri, müşterilerinin belgelerinin yönetimini ve imzalanmasını kolaylaştıran ve gelişmiş bir kullanıcı deneyimi sağlayan dijital imza hizmeti sunmaya başlıyor. BBVA Switzerland, bu teknolojiye geçen ülkedeki ilk finans kuruluşu olma özelliğine sahip.

BBVA’nın İsviçre’deki CEO’su Alfonso Gómez, “Dijital imza, İsviçre’deki özel bankacılık müşterileri için önemli bir adım.” açıklamasını yaptı.

Banka tarafından yapılan resmi açıklamada, finansal hizmetler sektöründe artan düzenlemelerin, finansal kurumlar tarafından müşterileri için yönetilen dokümantasyon hacminde belirgin bir artışa neden olduğu yönde. Dijital imza ise, var olan düzenlemelere hızlı ve verimli bir şekilde uymayı ve asgari hatalarla işlemlerin tamamlanmasını mümkün kılıyor.


Sainsbury’s Bank, uluslararası online para transfer platformunu başlattı

Sainsbury’s Bank tarafından yapılan araştırma, son iki yılda yaklaşık sekiz milyon banka müşterisinin yurt dışına ortalama 5 bin 236 sterlin gönderdiğini ortaya koydu. Elde ettikleri bu veriler ışığında yetkililer, online para transferi hizmeti sunmaya karar verdi.

Moneycorp tarafından sağlanan uluslararası para transferi hizmeti artık bankanın resmi web sitesi üzerinden de erişilebilecek. Müşterilerin online ya da akıllı telefon üzerinden tek seferlik ya da tekrarlanan bir ödeme şeklinde sınır ötesine göndermelerine olanak sağlanacak. Müşteriler online olarak 100 bin sterline kadar işlem yapabiliyorlar. Telefon üzerinden ise daha büyük meblağlarda para transferi yapılabiliyor.

Araştırma, Birleşik Krallık’taki altı yetişkinden birinin (yüzde 16,6) son iki yılda uluslararası bir ödeme gönderdiğini ve 18-24 yaşları için ise bu oranın yüzde 21’e yükseldiğini ortaya koydu. İngiltere’de şu anda diğer AB ülkelerinden gelen 1,2 milyon civarında kişi doğduğundan, yurt dışında yaşayan aile üyelerine para göndermek son derece sıradan bir durum.


Symitar, Alexa ile entegre oluyor

Finansal hizmetler endüstrisi için teknoloji çözümleri ve ödeme işleme hizmetleri sağlayıcısı olan Jack Henry & Associates, sesli finansal işlem yapmaya imkan tanıyan kişiselleştirilmiş hizmetler sunuyor. Geliştirdikleri Symitar sistemi, bundan böyle Amazon Alexa ile de entegre biçimde çalışarak finansal işlemlerin gerçekleşmesini sağlayacak.

Symitar Episys, artık daha kapsamlı bir işlem deneyimi için hesaplara konuşarak erişim imkanı sunacak. Kullanıcılar, Alexa ile kolayca hesap bakiyelerini kontrol etme, para transfer etme, ödeme yapma, kredi ödemesi miktarları alma, ödeme kartlarını iptal etme gibi çok çeşitli işlemleri yapmak için sesli komut verebilecekler.


Tinkoff Bank mobil uygulamasına hikaye özelliği ekledi

Tinkoff Bank, günde 1 milyondan fazla kullanıcının tercih ettiği ödüllü mobil uygulamasına “hikaye” özelliğini ekleyerek bu sistemi kullanan dünyanın ilk bankası oldu.

Tinkoff Stories, sosyal medya uygulamalarının tanıdık bir özelliği olan “hikaye” sistemine fazlasıyla benziyor. Instagram ve Snapchat muadillerinden farklı olarak banka, uygulamasını pazarlama ve eğitim aracı haline dönüştürüyor.

Tinkoff Bank Mobil Başkan Yardımcısı Maxim Yevdokimov, “Hikayeler, kullanıcılarımıza yeni bir ürün yelpazesi sunmamız için harika bir yol. Yeni bir ürünü hayata geçirdiğimizde, kullanıcılarımız ürünler ve bunları çalışma biçimleri hakkında bilgi sahibi olmalılar. Geliştirdiğimiz bu sistem, yenilikleri hızlıca müşterilere duyurmaya yarıyor.” açıklamasını yaptı.